Σελίδες

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αυτά συμβαίνουν όταν ΔΕΝ σκύβεις το κεφάλι !

Η Μέρκελ αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ζήτημα καταβολής των πολεμικών επανορθώσεων.

ΜέρκελΜε αφορμή την 70ή επέτειο από την ημέρα που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης» στις 9 Μαΐου, η Άνγκελα Μέρκελ παραχώρησε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στην οποία παρουσιάζεται να δείχνει κατανόηση στα «ανοιχτά τραύματα της Ελλάδας, αλλά κι άλλων χωρών» από τη ναζιστική θηριωδία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, μάλιστα, προειδοποίησε όσους επιθυμούν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας, στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά της λήθης. Η ίδια υπογράμμισε ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική (σ.σ. διαχωριστική) γραμμή».
«Εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού», τόνισε η κα Μέρκελ, αναφερόμενη και στο ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων.
«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες.  Για μένα θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή η κατάθεση από κοινού με τον Ρώσο Πρόεδρο στεφανιού στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών», πρόσθεσε με νόημα η κα Μέρκελ.
πηγή:koutipandoras.gr