Σελίδες

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Αλληλεγγύη στον αγώνα των νοσηλευτών στην Κύπρο.

meta-ygeionomikon-PORTOKALI-pano Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών της Κύπρου. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες που απεργούν απο τις 15 του Μάρτη μέσα σε ένα κλίμα εκφοβισμού και απειλών ανοίγουν το δρόμο για όλους και όλες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες πανευρωπαϊκά. Ο αγώνας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, πρέπει να είναι κοινός.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) απεργεί για τα αυτονόητα: για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της υποστέλεχωσης των νοσοκομείων, για την αναγνώριση των πανεπιστημιακών τους σπουδών και τις ανάλογες αυξήσεις στους μισθούς και για την εξασφάλιση διετών συμβάσεων για τους νεοεισερχόμενους νοσηλευτές.
Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές στην Κύπρο παλεύουν για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του κλάδου σε μια εποχή που η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι καθημερινή πρακτική των κυβερνήσεων. Σε μια εποχή που η δημόσια δωρεάν υγεία θεωρείται πολυτέλεια απο κυβερνήσεις και τεχνοκράτες, οι απεργοί σηκώνουν ανάστημα και σπάνε τον τρόμο. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε ολόψυχα μαζί τους. 
Γιατί παλεύουν για όλες και όλες μας. Γιατί μπορεί αυτοί που διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας να τους κατηγορούν, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αν κερδίσει ο αγώνας τους τότε θα έχουμε κερδίσει και εμείς οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς, η κοινωνία. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των νοσηλευτών.
Η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας μπορεί και πρέπει να σταματήσει!
Ζητάμε:
  • Την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.
  • Στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας με επαρκές προσωπικό.
  • Ποιοτική φροντίδα υγείας για όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΥΝΟ
Η γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών