Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Αποσπάσεις-Μεταθέσεις- Μετατάξεις-Μετακινήσεις...και στο βάθος υποχρεωτική κινητικότητα.

Εξεδόθη υπουργική απόφαση με ημερομηνία 22/3/2016 που υπογράφεται από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, κ. Ξανθό και Πολάκη αντίστοιχα, η οποία καθορίζει τη διαδικασία των αποσπάσεων, μετατάξεων,  μεταθέσεων και μετακινήσεων του προσωπικού (πλήν γιατρών) των μονάδων υγείας.
Η απόφαση αυτή, πέρα από τη δυνατότητα που δίνει στους Διοικητές των ΥΠΕ για αυθαιρεσίες και για ρουσφέτια, ανοίγει το δρόμο για την υποχρεωτική κινητικότητα ακόμα και σε άλλη ΥΠΕ.

Στην υπουργική απόφαση και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 το οποίο αφορά τις αποσπάσεις, δεν αναφέρεται ως προϋπόθεση της απόσπασης η αίτηση του υπαλλήλου. Η αίτηση του υπαλλήλου απαιτείται μόνο για την παράταση της απόσπασης (άρθρο 1 παρ. 5).
Η υποχρεωτική κινητικότητα (ακόμα και σε άλλη ΥΠΕ) προκύπτει και από το άρθρο 5 το οποίο αφορά τις τρίμηνες μετακινήσεις. Και σε αυτή την περίπτωση η αίτηση του υπαλλήλου προβλέπεται μόνο στην περίπτωση της παράτασης.
Ανάλογη απόφαση για την υποχρεωτική κινητικότητα υπάρχει και για τους ειδικευμένους γιατρούς οι οποίοι αποσπώνται για τη "κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών". 

Δείτε την απόφαση για το προσωπικό (πλήν γιατρών) εδώ: Καθορισμός διαδικασίας αποσπάσεων, μετατάξεων, μεταθέσεων νοσηλευτικού προσωπικού ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ |

Δείτε την απόφαση για τους γιατρούς  εδώ: Διαδικασία και όροι μετακίνησης και απόσπασης ιατρικού προσωπικού  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 24/03/2016