Σελίδες

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τη ΛΑΕ.

Στήριξη της Λαϊκής Ενότητας στον αγώνα των υγειονομικών
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/4/2018, η συνάντηση ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και τη ΛΑΕ, στο πλαίσιο της απόφασης της Ομοσπονδίας για συναντήσεις με τα πολιτικά Κόμματα πλήν Χρυσής Αυγής.
Την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ αποτελούσαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Σρατούλης, ο Αντώνης Νταβανέλος  και ο Θοδωρής Μόσχοβος.
Από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ τέθηκαν τα κορυφαία ζητήματα που απειλούν σήμερα τη δημόσια υγεία και την οδηγούν στην κατάρρευση: Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ και στα ζητήματα των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις μονάδων υγείας, στη χρηματοδότηση των δομών υγείας από τους Δήμους, στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσω της ΑΕΜΥ καθώς και στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο  των δημοσίων υπαλλήλων, η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, ήταν επίσης ανάμεσα στα κεντρικά ζητήματα που έθεσε η ΠΟΕΔΗΝ στην αντιπροσωπεία τηςΛΑΕ.
Από μεριάς της ΛΑΕ, τονίστηκε η στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και του υγειονομικού κινήματος.
Στη δήλωση που έκανε ο Π. Λαφαζάνης μετά το πέρας της συνάντησης, αναφέρονται μεταξύ άλλων: 
“Τα κεντρικά προβλήματα για τη στήριξη ενός δημόσιου συστήματος υγείας, που καταρρέει και ιδιωτικοποιείται, είναι η χρηματοδότησή του, η οποία έχει πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και οι προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν τα τεράστια κενά με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και όχι με ευέλικτο «δουλεμπόριο»”.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε, όμως, με έμφαση ότι “ισχυρή χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις και στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι ανέφικτα, αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί από τα μνημόνια, δεν διαγράψει το χρέος και δεν φύγει από την ευρωζώνη, για να εφαρμόσει μια εθνική νομισματική πολιτική και ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και μετασχηματισμού της με στήριξη μισθών και συντάξεων."