Σελίδες

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

«και πέντε»...έφτασαν -για άλλη μιά φορά- τα ογκολογικά φάρμακα στο Λαϊκό!

Το μαρτύριο "της σταγόνας" για τους ασθενείς.
Λαϊκό Νοσοκομείο Στο μαρτύριο "της σταγόνας" υποβάλλονται κάθε λίγο οι ογκολογικοί ασθενείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο-και όχι μόνο- αφού σε κάθε προγραμματισμένη χημειοθεραπεία τους δεν γνωρίζουν αν θα υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα που χρειάζονται.
Και μπορεί για άλλη μια φορά να βρέθηκε η λύση της τελευταίας στιγμής αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι σύντομα θα βρεθούμε σε ανάλογη κατάσταση.
Τα χρέη των Νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρίες και οι πετσοκομένοι μνημονιακοί προϋπολογισμοί στα πλαίσια της "δημοσιονομικής πειθαρχίας", δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης πρός όφελος των ασθενών.

Οι νεοφιλελεύθεροι μονόδρομοι που ακολουθούνται και από τη σημερινή κυβέρνηση, έχουν σαν πρώτη προταιρεότητα την αποπληρωμή του επαχθούς χρέους και όχι την υγεία του λαού.
Αποδεικνύεται γιά άλλη μιά φορά, πώς στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων δεν υπάρχουν περιθώρια για τη χάραξη μιας πολιτικής που θα διασφαλίζει τη λαϊκή υγεία.
Τα συνδικάτα των υγειονομικών μαζί με τους εκπροσώπους των ασθενών και άλλους κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, πρέπει να παλέψουν από κοινού για την υπεράσπιση της δημόσιας-δωρεάν υγείας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αναδείξει σε ζήτημα πρώτης προταιρεότητας την υπεράσπιση της υγείας του λαού.