Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η ΑΔΕΔΥ είπε «όχι» στο ασφαλιστικό


Λίγο πριν τις 13.30 ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ΄ όπου οι απεργοί έκαναν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Μλώντας στην συγκέντρωση, ο Αντώνης Καραβάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο αφαιρεί 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συναξιούχων και ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε «απεχθές». Παράλληλα, όπως είπε, «προβλέπεται νέο "μισθολόγιο- φτωχολόγιο" για τους δημοσίους υπαλλήλους και καλείται όποιος έχει μηνιαίο μισθό 680 ευρώ να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, την ώρα που η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή οργιάζουν».
 Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, το οποίο μέσω της οδού Σταδίου κατέληξε στο Σύνταγμα, έχοντας ως σύνθημα: «ο νόμος - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό να μην περάσει».
Εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η ΕΣΗΕΑ.
πληροφορίες από: naftemporiki.gr