Σελίδες

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μονά-ζυγά...και τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου!

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο θα αρρωσταίνουν οι πολίτες στο Αγρίνιο και Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή θα αρρωσταίνουν στο Μεσολόγγι! 

 

Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και στο χώρο της υγείας την οδηγούν στην εξεύρεση...πρωτότυπων λύσεων προκειμένου να "καλυφθούν" οι υγειονομικές ανάγκες του λαού.

Η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας φαίνεται να είναι πρωτοπόρα αφού από το Φεβρουάριο "έριξε" την ιδέα της εναλλάξ εφημέρευσης των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας! (δείτε εδώ ).

 Η "λύση" που έδωσε τότε η 6η ΥΠΕ δεν ήταν τελικά ούτε μεμονωμένη ούτε τυχαία.

Στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων και της υποταγής στις εντολές των δανειστών για συρίκνωση και κλείσιμο πολλών μονάδων υγείας, το μοντέλο "μονά-ζυγά" θα εφαρμοστεί από την 1/6/2016 και για τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Αποδεικνύεται για άλλη μιά φορά ότι μέσα στα μνημόνια  δεν μπορεί να δοθεί καμμία λύση που θα βελτιώνει έστω και κατ` ελάχιστο την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά το υπουργείο υγείας και την κυβέρνηση που έχει επιδοθεί σε μια επικοινωνιακή προπαγάνδα προκειμένου να αποκρύψει την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Η ρήξη με τους τοκογλύφους-δανειστές, η απαλλαγή από τα μνημόνια και η διαγραφή του χρέους είναι τα πρώτα αναγκαία βήματα για μια πολιτική που θα έχει προτεραιότητα την δωρεάν-δημόσια υγεία και τη κάλυψη των δημόσιων δομών με το αναγκαίο προσωπικό και την ανάλογη χρηματοδότηση.