Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Πέμπτη 14 Ιούνη ώρα 1μμ, συγκέντρωση στην Σταδίου, στο άγαλμα Κολοκοτρώνη, και πορεία στη βουλή.

  Στις 14 Ιούνη, η κυβέρνηση… προετοιμάζοντας την «έξοδο από τα μνημόνια», ψηφίζει ένα ακόμη αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο, με το οποίο δεσμεύει τους εργαζομένους και τη χώρα σε μια διαρκή λιτότητα και επιτροπεία, υποθηκεύοντας το μέλλον τους, την εργατική – λαϊκή περιουσία και το δημόσιο πλούτο της χώρας, για την αποπληρωμή ενός άδικου και ταξικού χρέους.
Δυστυχώς, η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, και ιδιαίτερα η ΓΣΕΕ, για μια ακόμη φορά λάμπει… διά της απουσίας της.
Η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «έξοδος από τα μνημόνια» που διαλαλεί η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η όποια ανάπτυξη προκύψει, μετά την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων στη μνημονιακή περίοδο, θα είναι μια ανάπτυξη που για τους εργαζόμενους προοιωνίζει ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα, θα δουλεύουν (όταν δουλεύουν), για ένα κομμάτι ψωμί και τα παιδιά τους θα γίνονται οικονομικοί μετανάστες.
Με βάση τα παραπάνω, το ΜΕΤΑ κρίνει αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, όπως άλλωστε έχει γράψει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, οι τίμιοι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, όλοι εκείνοι που αντιτάχθηκαν στην «Κοινωνική Συμμαχία», να μην αφήσουν να ψηφιστούν τα νέα μέτρα χωρίς να αντισταθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους και όλες να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης. Για την Αθήνα, καλεί στην αγωνιστική, ταξική συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιούνη, και ώρα 13.00, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.