Σελίδες

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Αντί για μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων και για μόνιμες προσλήψεις, αλλάζουν τον τρόπο πρόσληψης επικουρικών στα Νοσοκομεία!

  Με ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή (δείτε εδώ)  αλλάζει η διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικών εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας. Οι υποψήφιοι εγγράφονται στους ηλεκτρονικούς καταλόγους μιάς μόνο Δ.Υ.ΠΕ. κάθε έτος, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Οι κατάλογοι αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Δ.Υ.ΠΕ. μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του ίδιου έτους και παραμένουν σ`αυτήν, επικαιροποιούμενοι, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του επόμενου έτους.

Το χρονικό διάστημα της απασχόλησης του επικουρικού προσωπικού, δεν μπορεί να είναι μικρότερο του ενός έτους και μεγαλύτερο των δύο ετών, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση δεν επιδιώκουν αυτό το προσωπικό να αποκτήσει μόνιμη εργασία.
 Η μοριοδότηση αυτού του προσωπικού περνά αποκλειστικά στα χέρια των ΥΠΕ, ενώ το ΑΣΕΠ έρχεται εκ των υστέρων να τις επικυρώσει, γεννώντας έτσι εύλογα ερωτηματικά για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα αυτών των επιλογών.
 Η πληρωμή του επικουρικού προσωπικού θα γίνεται πλέον από τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων με ότι αυτό σημαίνει και για τις λειτουργικές ανάγκες των Νοσοκομείων  (φάρμακα, αναλώσιμα, σίτιση, εξοπλισμός κλπ) αλλά και για τη δυνατότητά τους να προσλαμβάνουν τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων. Το εκβιαστικό δίλλημα που θα τίθεται από τις Διοικήσεις θα είναι: "Θα αφήσουμε το Νοσοκομείο χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα για να προσλάβουμε επικουρικούς;".
Η ρύθμιση αυτή, επιβεβαιώνει με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την παγίωση και διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε βάρος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. 
 Πρόκειται για μονιμοποίηση και ανακύκλωση της ομηρίας των συμβασιούχων!
 Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και σε όλο το δημόσιο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας γυρίζουν στον εργασιακό μεσαίωνα, διαλύουν τη Δημόσια Υγεία και τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα πρός όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και καταδικάζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην έχουν πρόσβαση σε δωρεάν, ποιοτική και υψηλού επιπέδου Υγεία.

*Σημειωτέον, για το 2018 δεν έχει προγραμματιστεί ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τα Νοσοκομεία.