Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ποιος θα σταματήσει τους φονιάδες;

Εθελόντρια Νοσηλεύτρια, 21 ετών, πυροβολήθηκε από τον Ισραηλινό στρατό.
Η Ραζάν αλ Νατζάρ
 
«Μια νεαρή Παλαιστίνια σκοτώθηκε σήμερα από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.»
Για μία ακόμα φορά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «μιλάει» για «συγκρούσεις» ως εάν να πρόκειται για αντιπαράθεση στρατιωτικών δυνάμεων. Είναι γνωστό όμως ότι δεν πρόκειται περί αυτού. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν. Είναι διαδηλωτές. Δεν είναι στρατιώτες ούτε ένοπλη ομάδα. Πολλοί κρατούν σημαίες, κάποιοι έχουν μία πέτρα. Απέναντι είναι πάνοπλοι στρατιώτες και ελεύθεροι σκοπευτές του Ισραήλ, που χτυπούν αδιακρίτως. Χθες σκότωσαν ένα 21χρονο κορίτσι. Μία εθελόντρια νοσοκόμα! Σε κάθε περίπτωση η λέξη «συγκρούσεις» κινείται στη γραμμή της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου που ισχυρίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε άμυνα. Αλλά αυτό είναι τεράστιο Ψέμα!
Η Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών, σκοτώθηκε σε περιοχή ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Η 21χρονη εργαζόταν εθελοντικά στο υπουργείο Υγείας και φορούσε τη λευκή στολή του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού επισήμανε από την πλευρά του ότι το περιστατικό ερευνάται. Δηλαδή τίποτα. Ακριβώς ότι συνέβη και σε τόσες άλλες περιπτώσεις.
Με τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, αυξάνεται σε 123 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην απόφαση του ΟΗΕ για την προστασία των Παλαιστινίων.

 Πηγή: kar.org.gr
Αρχική πηγή: artinews.gr
Αναδημοσίευση από: epitropiygeiasattikislae.wordpress.com