Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018: Κινητοποίηση για να μην περάσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων.

24ωρη Απεργία για την περιφέρια και στάση εργασίας (11πμ έως 3μμ) για την Αττική, έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ
Όλοι στο Υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης και ο εφησησυχασμός που καλλιεργούσαν διάφορα "παπαγαλάκια", σχετικά με την τύχη των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αποδείχτηκαν "άνθρακες".
Δεν προβλέπονται, ούτε συμβάσεις αορίστου χρόνου αλλά ούτε καν αυξημένη μοριοδότηση!
Την παράταση της ομηρίας και στο τέλος την απόλυση επιφυλάσσει η Κυβέρνηση για τους χιλιάδες αυτούς συναδέλφους.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που θεωρεί τις συμβάσεις άκυρες, προβλέπει  προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού  στους τομείς που εργάζονταν οι επικουρικοί, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απόλυση των συναδέλφων.
Η τροπολογία που κινείται στα πλαίσια αντίστοιχης ρύθμισης που ακολουθήθηκε με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ με τα γνωστά αποτελέσματα, περιέχει πολύ πιο δυσμενείς όρους, αφού δεν προβλέπει ούτε καν επιπλέον μοριοδότηση για το υπηρετούν προσωπικό. Ταυτόχρονα παρατείνει το πολύ για 5 μήνες το χρόνο παραμονής των επικουρικών, υποχρεώνοντας τους να διακόψουν τις υπάρχουσες συμβάσεις και να υπογράψουν νέες.
Επιπλέον, απολύει με το τέλος των συμβάσεων όλους τους επικουρικούς γιατρούς, οδηγώντας έτσι τμήματα και κλινικές νοσοκομείων στην υπολειτουργία ή και το κλείσιμο.
Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου συμπαρασύρει επίσης και τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις που έχουν παρατάσεις ή ο χρόνος των συμβάσεων ξεπερνά το 24μηνο.
Μετά από όλα αυτά, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα που σε συνδυασμό με την λήξη των ατομικών συμβάσεων στο τέλος του έτους, μπορεί να τινάξει το ΕΣΥ στον αέρα.
 Η Κυβέρνηση και τα κάθε λογής «παπαγαλάκια της» στα Νοσοκομεία, καθησύχαζαν όλο το προηγούμενο διάστημα τους συμβασιούχους για να τους έχουν σε μόνιμη ομηρία και να "υφαρπάζουν" την ψήφο τους στις συνδικαλιστικές και τις πολιτικές εκλογές.
Όσοι τους πίστευαν και τους ανέχονταν, δεν μπορούν πλέον να έχουν αυταπάτες.
Σήμερα οι συνάδελφοι επικουρικοί και όλοι οι συμβασιούχοι έχουν μόνο ένα δρόμο: Το δρόμο του αγώνα.
Ο Αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους και μέσα από τα Σωματεία για να μπει τέλος στον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την ομηρία. 
Να αποκρούσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της να τσαλακώνουν καθημερινά την αξιοπρέπειά μας και να μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά
 
 
Όλοι στη Στάση Εργασίας την Τρίτη 3/7/2018 από 11 π.μ. – 3 μ.μ.
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ.
Για την περιφέρεια, 24ωρη Απεργία
                   Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου Τώρα – Αγώνας μέχρι τη νίκη

 
                                                       Ενωτική Κίνηση
                                                       Εργαζομένων Λαϊκού