Σελίδες

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

σε όλους αυτούς που μας χτυπούν φιλικά στην πλάτη...


Αποτέλεσμα εικόνας για healthcare human right "
Οι υγειονομικοί θα δώσουν την μάχη όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια..."'

 "Κανένας συνάδελφος εκτεθειμένος στον κίνδυνο."

Κείμενο από έναν Νοσηλευτή που αξίζει να διαβαστεί όχι μόνο από τους Υγειονομικούς.

*του Χρήστου Μπέκου

Η Ελλάδα μετράει ήδη τους πρώτους νεκρούς από τον κορονοιό. Μπαίνουμε σε μια «μάχη» δύσκολη και απρόβλεπτη με ένα υγειονομικό προσωπικό κουρασμένο μετά από μία δεκαετία μνημονίων ( ο τομέας της υγείας ήταν από τους πρώτους που χτυπήθηκε). 

Σαν εργαζόμενος στον χώρο καταθέτω κάποιες σκόρπιες σκέψεις –προτάσεις για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν

-Ενίσχυση των τμημάτων εκείνων που θα σηκώσουν όλο το βάρος. (διαλογή, ΤΕΠ ,Μονάδες, τμήμα που θα δημιουργηθεί για την νοσηλεία των περιστατικών). Όλοι μας μπορούμε να καλύψουμε ή να βοηθήσουμε εκεί που χρειάζεται ή που πρέπει να ρίξουμε το βάρος

- Την προστασία του προσωπικού με ότι υλικά χρειάζεται (μάσκες ,αντισηπτικά, στολές ). Κανένας συνάδελφος εκτεθειμένος στον κίνδυνο.

- Να βρεθούν χώροι ανάπαυσης , υγιεινής, σε περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοι θα χρειαστεί να μείνουν στο νοσοκομείο , λόγω του ότι θα έχουν εμπλακεί σε περιστατικό με κορονοιο.

- Επιστροφή όλων των συναδέλφων που αποχώρησαν πρόσφατα γιατί έληξαν οι συμβάσεις τους. 

-Γρήγορες διαδικασίες πρόσληψης σε όποιους θέλουν να ενταχτούν στο σύστημα. Ξέρω ότι υπάρχει προβληματισμός σε νοσηλευτές που θα μπουν στον χώρο της υγείας λόγω της κατάστασης και του κινδύνου. Αυτό που ξέρω είναι ότι κανένας συνάδελφος με εμπειρία δεν θα βάλει σε κίνδυνο έναν νοσηλευτή που θα μπει έστω με αυτές τις συνθήκες στη «μάχη».

- Οργάνωση , σχεδιασμός , προγραμματισμός, μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Οι υγειονομικοί θα δώσουν την μάχη όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες. 

Η αλληλεγγύη μας και ο κοινός αγώνας για ΖΩΗ είναι τα όπλα μας. 

Θα υπάρξει χρόνος να συζητήσουμε το γιατί φτάσαμε εδώ, το γιατί χρειάζεται το «δημόσιο» σύστημα υγείας, το γιατί χρειάζονται υγειονομικοί όλων των κλάδων για να λειτουργήσει σωστά μια μονάδα υγείας. 

Και σε όλους αυτούς που μας χτυπούν φιλικά στην πλάτη ή μας θυμούνται σε επετείους και μιλάνε για «ήρωες». «στυλοβάτες» ,«πυλώνες», ας σταματήσουν μας κουράσανε..

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ….

Xristos Mpekos

Ο Χρήστος Μπέκος είναι Νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Τρικάλων