Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών για τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.

"Μην ξεχνάτε τα δυό χαμένα χρόνια" 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ και σκιτσα για μισθους δημοσιων υπαλληλων Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο και στην υπηρεσιακή "γλώσσα" διατυπώνεται ως εξής: "Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 έως 31.12.2017 δεν λαμβάνεται υπόψη για μισθολογική εξέλιξη".
Όταν ψηφίστηκε το νέο μισθολόγιο, κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για τις θεαματικές αυξήσεις που θα βλέπαμε στους μισθούς μας και μας κατηγορούσαν για κινδυνολογία και σκοπιμότητα επειδή υποστηρίζαμε ότι δεν πρόκειται για μισθολόγιο πραγματικών αυξήσεων. Αντίθετα, λέγαμε ότι είναι κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της τρόϊκας για μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο. Ένα από τα "τρύκ" του νέου μισθολογίου με το οποίο καθηλώνονται οι μισθοί μας και σε βάθος χρόνου έχουμε σημαντικές απώλειες, είναι και το "πάγωμα" της μισθολογικής εξέλιξης για δύο χρόνια, το οποίο θα μας ακολουθήσει σε όλο τον εργασιακό μας βίο.
Η προχτεσινή εγκύκλιος του υπουργείου...απλά μας το υπενθυμίζει, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Για το καλό μας! 
 Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο με παραδείγματα και σχετικό πίνακα

Αν λάβουμε υπ`όψιν και τις μειώσεις στο εισόδημά μας λόγω αύξησης των πάσης φύσεως εισφορών, της φορολογίας, των αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης κ.τ.λθα βγάλουμε πιό ασφαλή συμπεράσματα για τις τυμπανοκρουσίες περί νέου μισθολογίου αυξήσεων και για την προσπάθεια εξωραϊσμού της μνημονιακής πραγματικότητας.

 Παράλληλα, με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι τυχόν μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερη κατηγορία (δίνεται σχετικό παράδειγμα από ΔΕ σε ΠΕ κατηγορία) δεν σημαίνει σε κάθε περίπτωση και αύξηση αποδοχών, καθώς είναι δυνατόν η αύξηση ονομαστικού βασικού μισθού να συμψηφιστεί με την “προσωπική διαφορά” που χορηγείται στο δημόσιο από το 2012.

 Δείτε την εγκύκλιο με παραδείγματα και σχετικό πίνακα ΕΔΩ