Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για την Απεργία.

Όλοι, όλες στην Απεργία στις 24 Νοεμβρίου 2016
Αποτέλεσμα εικόνας για εικόνεσ και σκιτσα για απεργιες Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι
Όσο παρακολουθούμε ως θεατές την εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών και αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών  και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Όσο αποδεχόμαστε το δόγμα «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από τα μνημόνια»
Όσο δεν παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της αντίστασης και της ανατροπής αυτών των  πολιτικών
Τόσο το μπλόκ των μνημονιακών δυνάμεων θα μας οδηγεί σε μεγαλύτερη  εξαθλίωση και θα μας βυθίζει όλο και περισσότερο στον μνημονιακό καιάδα και στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Ο εφιάλτης της ανεργίας, η απλήρωτη και ελαστική εργασία, οι μισθοί πείνας, η εργασιακή ανασφάλεια και η προσμονή της μετανάστευσης δεν μπορεί να είναι η προοπτική για τα παιδιά μας.


Η κοινωνία ματώνει: Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα, οι μισθοί εξανεμίζονται με τις νέες μειώσεις και τα νέα φορολογικά βάρη, η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση του λαού δεν «έχουν πάτο». Οι ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών και το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού μας, που οι αγώνες των εργαζομένων είχαν αποτρέψει, υλοποιούνται τώρα με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις «ανάγκες» των δανειστών και στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με την εφαρμογή της αξιολόγησης δομών και της στοχοθεσίας, θα οδηγήσει σε συνένωση – συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα, ενώ ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, Παιδεία, Υγεία, θα συνεχίζει να συρρικνώνεται και να υποβαθμίζεται με παράλληλη γιγάντωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και την εμπορευματοποίηση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επιδεινώνεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται κι έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση. Παρόλο που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπαθεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα να δημιουργήσει μία εικόνα ανάτασης της κατάστασης, η ζοφερή πραγματικότητα τη διαψεύδει αμείλικτα.
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ κλείνουν και δομές που έχουν απομείνει. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες αναγκαστικά να προσφεύγουν στα νοσοκομεία, να υφίστανται ώρες ταλαιπωρίας και να εντατικοποιείται περαιτέρω η δουλειά μας.
Τα νοσοκομεία στενάζουν από την υποχρηματοδότηση. Πολλά από αυτά αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, τη στιγμή μάλιστα που αυτές είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αλλά μαζί της γιγαντώνεται και η φαρσοκωμωδία με τις εξαγγελίες προσλήψεων από την κυβέρνηση. Προσλήψεις ακούγονται, εργαζόμενοι δεν έρχονται. Ακόμα και οι ελάχιστοι που έχουν φτάσει στα νοσοκομεία, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Δεν αποτελούν καν σταγόνα στον ωκεανό, όταν οι εργαζόμενοι στην Υγεία δουλεύουν διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό, χωρίς να παίρνουν τις άδειές τους. Και σίγουρα δεν αποτελούν τον αριθμό αυτό που διασφαλίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων και την χωρίς προβλήματα ασφαλή και πλήρη νοσηλεία των πολιτών .
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εφαρμόζει την περαιτέρω διεύρυνση της ελαστικοποίησης της εργασίας με το επικουρικό προσωπικό, με τις συμβάσεις έργου (ΚΕΕΛΠΝΟ), με τα μπλοκάκια, τα πεντάμηνα και την κοινωφελή εργασία, ενώ με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) θα οδηγήσει έναν αριθμό ήδη εργαζομένων στην απόλυση, οριστικοποιώντας ταυτόχρονα τον εργασιακό μεσαίωνα στα νοσοκομεία και την ανακύκλωση της ανεργίας, αφού και οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις θα απολυθούν σε 24 μήνες.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι τροϊκανοί ξανάρχονται για τη δεύτερη αξιολόγηση. Εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός και η κοινωνία  ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει στην κάθε αξιολόγηση.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή μας στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις μπορούμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό, «να τους χαλάσουμε τα σχέδια». Να μπλοκάρουμε και να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση και την υλοποίηση των νέων μέτρων που ετοιμάζουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το ντόπιο κεφάλαιο.
Η Απεργία της 24 Νοέμβρη να ανοίξει το δρόμο για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος απέναντι στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Για την συνολική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Στις 24 Νοέμβρη, οι υγειονομικοί διεκδικούν:
  • Δημόσια-δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
  • Να μην κλείσει καμιά μονάδα υγείας, καμία κλινική, κανένα κέντρο υγείας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι υπάρχουσες δομές.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση της αποζημίωσης των αμοιβών για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες.
  • Όχι στη νομιμοποίηση – διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία (μπλοκάκια, κοινωφελής εργασία, συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα, σίτιση κ.λπ.).
  • Επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις θέσεις.
  • Σταδιακή αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών.
                                                            Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών