Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός του σπιτιού στο Περιστέρι

Το Ισπανικό αρπακτικό που ονομάζεται "Union Creditos Immobilarios", δεν κατάφερε να κατέβει στο σπίτι.
Μεγάλη νίκη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για αρπακτικα πτηνα και πλειστηριασμους"Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"
 Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκής περιουσίας σε όλη την Ελλάδα έχει καταγραφεί με μονιμότητα, διάρκεια και όλο και πλατύτερη συμμετοχή, ως μια νέα ελπιδοφόρα πραγματικότητα στη χώρα, που ανοίγει νικηφόρους δρόμους.
Ενα μεγάλο πλήθος πολιτών, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και νεολαίας συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα (2/11/2016) έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παλαιολόγου 14), φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τα μνημόνια.


Η λαϊκή κινητοποίηση στο Περιστέρι ματαίωσε ένα βρώμικο προγραμματισμένο πλειστηριασμό σπιτιού 77 τμ από μια ισπανική τράπεζα, την Union Creditos Immobilarios και συνδεδεμένο με αυτήν κερδοσκοπικό fund.
Το σπίτι των 77 τμ ήταν πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειας της Κ.Τ., της οποίας ο πατέρας πήρε δάνεια για να ανοίξει μια επιχείρηση, η οποία έπεσε έξω και τώρα είναι άνεργη.
Χάρη στην αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών δεν εμφανίστηκε τελικά ο συμβολαιογράφος και η Κ.Τ. γλίτωσε προς το παρόν το σπίτι της οικογένειάς της, που θα έμενε στο δρόμο.
 Μαζική και δυναμική παρέμβαση έγινε και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών από μεγάλο αριθμό μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Οι παριστάμενοι διαδηλωτές γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Ειρηνοδικείου και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσαν κάθε δυνατότητα για την πραγματοποίησή τους.

Τρεις πλειστηριασμοί ακινήτων αναβλήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, μετά από διαμαρτυρία μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν δύο διαμερίσματα και έναν αποθηκευτικό χώρο.
Ο συμβολαιογράφος που βρισκόταν στο Ειρηνοδικείο τόνισε πως πρόκειται για διαφορές μεταξύ ιδιωτών, ωστόσο οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην ξεκινήσει η διαδικασία, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια ο συμβολαιογράφος αποχώρησε.
«Ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης ήμασταν στο Ειρηνοδικείο για να φωνάξουμε το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Έχουμε απέναντι μας μια πολιτική της κυβέρνησης πέρα από τη λάσπη που ρίχνει στο κίνημα στην πραγματικότητα και παρά την υποτιθέμενη δέσμευση της δεν προχωρά σε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία για πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και προστασίας», τόνισαν στελέχη του κινήματος.
πηγή: http://iskra.gr
 ---000_Peristeri_Pleist01 
 ---000_Peristeri_Pleist02 
---000_Peristeri_Pleist03