Σελίδες

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Νοσοκομεία Άρτας και Ψ.Ν.Α: Ομόφωνο και Αλληλέγγυο "ΟΧΙ" από όλους τους εργαζόμενους, Προϊστάμενους - Τομεάρχες - Διευθυντές!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕς για νοσοκομεια ΨΝΑΑποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕς για νοσοκομεια Αρτας      Συνεχίζεται η δημοσίευση αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων αλλά και συσκέψεων στελεχών που πραγματοποιούνται καθημερινά στα Νοσοκομεία της χώρας και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.
Στις συνελεύσεις και τις συσκέψεις επικαιροποιείται και διατρανώνεται η αποφασιστικότητα όλων των συναδέλφων:
  • να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς της κας Γεροβασίλη και της Κυβέρνησης.
  • να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να εξαγοράσει συνειδήσεις και να ποδοπατήσει την αξιοπρέπειά μας
  • να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να τραυματίσει την Αλληλεγγύη μας
  • να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να κατασκευάσει  "Δούρειους Ίππους"
  • να ψάχνει και να μη βρίσκει Απεργοσπάστες η κα Γεροβασίλη
  • όλοι και όλες στεκόμαστε από μια μεριά: "Δεν αξιολογούμαι - Δεν αξιολογώ.  Απέχω-Απεργώ"
Αν Σήμερα κάνουμε πίσω,  Αύριο θα μας ζητήσουν πολλά περισσότερα
Δείτε τις αποφάσεις σε Άρτα και ΨΝΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 
Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

http://sylogosdafni.blogspot.gr/
Email:sylogosdafni@gmail.com
Χαϊδάρι, 27/9/2017
Αρ. Πρωτ . 35
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 27/9/2017 μετά από πρόσκληση και συνάντηση του  Σωματείου  Εργαζομένων με τους Προϊσταμένους, Τομεάρχες, Υποδιευθυντές & Διευθυντές  των τεσσάρων  υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας  στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ  :
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ Α (Προϊστάμενος) & Β (Διευθυντής)
Αντιστεκόμαστε ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ στην αξιολόγηση της κυβέρνησης που ψάχνει υπάκουους και πρόθυμους συνεργάτες για να υλοποιήσει ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.     
Συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη  ακυρώνοντας στην πράξη την απεργοσπαστική τροπολογία - Νόμο της κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ καθημερινά από τους ασθενείς & τους πολίτες προσφέροντας υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας & Απεξάρτησης ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ – ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ  από την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
Αντιστεκόμαστε συλλογικά και μαζικά στη διάλυση του Δημοσίου


Για το Δ.Σ.
         Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας
   Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                      Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ  Ανακοίνωση
Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας με θέμα την «αξιολόγηση» του προσωπικού μετά την εκβιαστική-απεργοσπαστική νομοθετική ρύθμιση της κ. Γεροβασίλη, και την αποστολή της αντίστοιχης εγκυκλίου μόλις πριν 2 μέρες στο Νοσοκομείο.  Μια εγκύκλιο που οι διοικούντες όχι μόνο μοίρασαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, αλλά την συνόδευσαν και από τους ανάλογους εκβιασμούς και προειδοποιήσεις για ποινές και παραπτώματα.
Η κυβέρνηση με αυτή την νομοθετική ρύθμιση καταργεί ουσιαστικά όλο το νομοθετικό πλαίσιο, παλιό και νέο, γύρω από το θέμα της αξιολόγησης και το αντικαθιστά από τιμωρητικές και διωκτικές διατάξεις ειδικά για τους προϊσταμένους-αξιολογητές, προσπαθώντας να δημιουργήσει εκφυλιστικές συνθήκες, να καλλιεργήσει μοιρολατρία και διχασμό ανάμεσα σε συναδέλφους, σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιήσει ως “καλή μαθήτρια” τους δανειστές. Επιδιώκει να περάσει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: πετάει το μπαλάκι της “αξιολόγησης” στους προϊσταμένους και διευθυντές, επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει με ωμό εκβιασμό ως πολιορκητικό κριό, επιδιώκει να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην “απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης”, επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας ομόφωνα, καταδικάζουμε απερίφραστα τον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης και της κυρίας Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέναντι στους εργαζόμενους, καταδικάζουμε απερίφραστα την απεργοσπαστική νομοθετική ρύθμιση απέναντι σε μια νόμιμη απεργία και τονίζουμε ότι δεν πρόκειται ούτε να υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές, ούτε να γίνουμε απεργοσπάστες. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης με μεγαλύτερη ένταση και καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα.
Απεργούμε από τις διαδικασίες και αυτής της αξιολόγησης, όπως και το 2014, όχι γιατί δεν θέλουμε να αξιολογηθούμε, αλλά γιατί και η σημερινή αξιολόγηση της κυρίας Γεροβασίλη όπως και η αξιολόγηση του 2014 του κυρίου Μητσοτάκη, καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη για επιστημονική και επαγγελματική στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων. Καμιά σχέση δεν έχει με το να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα και η σημερινή αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς για τη συρρίκνωση του δημοσίου, την εμπορευματοποίηση και την εκχώρηση στους ιδιώτες ολόκληρων τομέων και ιδιαίτερα των κοινωνικών του υπηρεσιών, την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας του και την άλωση των εργασιακών σχέσεων που θα καταλήγει σε ένα δημόσιο με εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε αυτού του τύπου τις αξιολογήσεις που μόνο στόχο έχουν να φορτώσουν στην πλάτη των εργαζόμενων στο δημόσιο όλες τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα του δημοσίου. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσουμε τις διαδικασίες της ολοκληρωτικής  διάλυσης του δημόσιου τομέα.
Τόσο η βαθιά αντιδραστική και τιμωρητική νομοθετική ρύθμιση της κ.Γεροβασίλη όσο και η εγκύκλιος που προηγήθηκε για την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, αποτελούν την πιο επίσημη κυβερνητική ομολογία της νίκης του αγώνα μας. Ενός αγώνα που συνεχίζουμε χωρίς να φοβόμαστε και χωρίς να υποχωρούμε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι κι αποφασισμένοι στον αγώνα αυτό. Καλούμε τα στελέχη της διοίκησης ( προϊστάμενοι και διευθυντές) να μην αποδεχτούν τον ρόλο που τους προορίζει η κυβέρνηση. Να μη βάλουν πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Τους καλούμε να συμπαραταχτούν στο πλάι των εργαζόμενων και να μην δεχτούν τον εκφοβισμό. Όπως ακυρώσαμε το ν. Μητσοτάκη, όπως ακυρώσαμε το ν. Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και την νομοθετική ρύθμιση Γεροβασίλη.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, που συνδέεται με εκβιασμούς και μνημονιακή συνέπεια, που στόχο έχουν συρρικνωμένες δομές με λιγότερο μόνιμο προσωπικό και με εργαζόμενους δύο "στρατοπέδων".
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για λειτουργία του νοσοκομείου μας στην υπηρεσία του λαού και για δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη κι όχι «παράρτημα» πολιτικών γραφείων. Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αποβλέπει σε καμιά αναβάθμιση και υποστήριξη των υπαλλήλων, αντιθέτως μας στοχοποιεί ως τους κύριους υπεύθυνους και ταυτόχρονα υποτιμά την εργασιακή μας συνείδηση και πρέπει να μας βρει ακόμα πιο ενωμένους. Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με αγωνιστική αλληλεγγύη και χωρίς φόβο.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
·         Κανένας δεν αξιολογείται-Κανένας δεν αξιολογεί.
·         Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕΔΗΝ.
·         Καταθέτουμε τα φύλλα αξιολόγησης στον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας.
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας
Άρτα, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017