Σελίδες

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζουν το «κρυφτούλι» Τσακαλώτος και Χουλιαράκης για το ανθυγιεινό και το πόρισμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΑγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
 Καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα. Αύξησή του και διεύρυνσή του και σε άλλους κλάδους.

Χθές, 3 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών των οποίων οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ή διεκδικούν να λάβουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Στο απεργιακό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το κτήριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν με μαζικά μπλοκ πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι – μέλη των Ομοσπονδιών ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ.

Όπως καταγγέλλει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «για μία ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ “έλειπε” από το υπουργείο, αρνούμενη να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εκατοντάδων εργαζομένων στο Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ εγγράφως, πριν πολλές ημέρες, ζήτησε συνάντηση. Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού στη συνάντηση που υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει με την ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες στις 16 Ιουλίου 2018 ότι θα καθιερώσει τακτικές συναντήσεις με την ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες με συγκεκριμένη, κάθε φορά, θεματολογία αποδείχθηκαν ψευδείς και προσχηματικές». Υπενθυμίζεται ότι εκείνη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από 4 συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών και μετά από βίαιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίον των εργαζομένων.
Μετά την άρνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου να συναντήσει την εκτελεστική επιτροπή και τα μέλη των προεδρείων των Ομοσπονδιών δεκάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της αίθουσας συσκέψεων του Υπουργείου, απαιτώντας απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα τους. Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, ο οποίος συνάντησε τους εργαζόμενους αρνήθηκε να δώσει έστω και τώρα στην ΑΔΕΔΥ το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής για τη «μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας». «Η άρνησή του αυτή επαναλαμβάνεται 4 ολόκληρους μήνες μετά την υποβολή του πορίσματος στην Κυβέρνηση και 2½ μήνες μετά τη δέσμευση του Τσακαλώτου ότι θα μας κοινοποιήσει το πόρισμα της επιτροπής από την οποία, για πρώτη φορά, είχαν αποκλειστεί οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων», τονίζει η ΑΔΕΔΥ. Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού απάντησε, στο τέλος, ότι μέχρι την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, θα ενημερώσει την ΑΔΕΔΥ για την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησης με τον υπουργό, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο ήταν ένα ακόμη βήμα στην πορεία των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του ανθυγιεινού επιδόματος και την προώθηση λύσεων στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας». Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, θα συνεδριάσει από κοινού με το γενικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, προκειμένου «να αποφασίσουν τις πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των εργαζομένων θα συναντήσουν τη μαζική και δυναμική απάντησή μας».