Το "μαρτυρούν" πλέον και οι ίδιοι οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι δίχως ίχνος ντροπής.
 Το 50% του παγκόσμιου πλούτου ανήκει σε λιγότερο από το 1% του πληθυσμού του πλανήτη, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική οικονομική έκθεση της Credit Suisse.

Πάντως, η έκθεση του 2015 για τον παγκόσμιο πλούτο αναδεικνύει κι έναν άλλο απροσδόκητο παράγοντα.
 Ότι εκείνοι που συνθέτουν το πανίσχυρο1% του πλανήτη δεν είναι αποκλειστικά και μόνον δισεκατομμυριούχοι, αλλά και πρόσωπα που έχουν περιουσιακά στοιχεία άνω των, περίπου, 760.000 δολαρίων.
Αυτό σημαίνει ότι οι πραγματικά ζάμπλουτοι, που ορίζονται ως εκείνοι που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια, ανέρχονται σε, μόλις, 123.000 άτομα!  
Με απλά λόγια, σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου βρίσκεται στα χέρια του 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Στον αντίποδα και σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Credit Suisse, 3,4 δισεκατομμύρια άτομα ή το 71% των ενηλίκων του πλανήτη διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία κάτω από 10.000 δολάρια και το 50% κάτω από 3.000 δολάρια.
Γ.Α.
πηγή:avgi.gr 

         ...και μια ματιά σε κάποιους Έλληνες  κροίσους  

 Στις λίστες των ελβετικών τραπεζών και των εξειδικευμένων εταιρειών που συγκεντρώνουν            πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου υπάρχουν και 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων(Βήμα, 15/8/2015).
 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της  εταιρείας «Wealth-X» όσο και της τράπεζας «UBS» εδώ συμπεριλαμβάνονται:
  • 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι (από 9 που ήταν το 2013) που διαθέτουν περιουσία 18 δισ. δολαρίων (από 16 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά) καθώς και
  • 565 Έλληνες, που ο καθένας τους διαθέτει κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων και η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 70 δισ. δολάρια.
  • Σημειώστε:  Την εποχή που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, τις εισφορές «αλληλεγγύης» κοκ, εκείνοι είδαν τα πλούτη τους και την περιουσία τους σε ένα μόλις χρόνο, το 2014, να αυξάνεται κατά 20 δισ. δολάρια (ποσοστό αύξησης 16,7%) έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
  •  Στην Ελλάδα σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα «Julius Baer» διαθέτουμε επίσης περί τους          35.000 εκατομμυριούχους που δεν ξεπερνούν το 1/% του πληθυσμού της χώρας αλλά                  κατέχουν πλούτο που ξεπερνά το 20% ολοκλήρου του ΑΕΠ της χώρας.
  •  )Όπως προκύπτει από τη μελέτη της «Boston Consulting Group» και σύμφωνα με διεθνή                τραπεζικά στελέχη, τα κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των                      εφοπλιστικών, που έχουν βρει καταφύγιο στο «offshore banking» της Ελβετίας (Βήμα, ο.π)          ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπερνά το 80% όλου του ΑΕΠ της χώρας.
  •  Σύμφωνα, τέλος, με τα «Private Banking» των τραπεζών υπολογίζεται ότι μόνο στο                        Χρηματιστήριο της Αθήνας περί τα 2.500 άτομαδιαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1        εκατ. ευρώ.
  •  
  •     Ερώτηση: Την περίπτωση να ψάξει εκεί για κανένα «ισοδύναμο» την έχει σκεφτεί η κυβέρνηση;
 Σημείωση: Το κείμενο που αφορά τους Έλληνες κροίσους, το αντιγράψαμε από τον imerodromos.gr και είναι του Νίκου Μπογιόπουλου.