Σελίδες

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία: Αντιπροσωπεία από ελληνικά συνδικάτα, σε απεργούς εργάτες κεραμικών και πλακιδίων.

Την 1η Νοέμβρη διεξάγονται στην Τουρκία εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης, καθώς στις προηγούμενες δεν προέκυψε κυβέρνηση.
xarisis-tourkia-keramoiΜε το δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί μια σειρά τρομοκρατικές επιθέσεις από «αγνώστους» αλλά και πολεμικές επιχειρήσεις από το τουρκικό κράτος, με εκατοντάδες θύματα, έχοντας δημιουργήσει πολεμικές συνθήκες, κυρίως κατά του κουρδικού λαού και των αριστερών δημοκρατικών δυνάμεων, συστάθηκε αντιπροσωπεία διεθνών παρατηρητών με εκπροσώπους από συνδικάτα, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, από πολλές χώρες της Ευρώπης που μετέβησαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία των εκλογών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία κατευθύνεται σήμερα σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής Τουρκίας και των Κούρδων, με τελικό προορισμό την πόλη Άγκρι, προσκεκλημένη από το κόμμα HDP. Την αποτελούν μέλη των ΑΔΕΔΥ(ο Παύλος Αντωνόπουλος, από την εκτελεστική επιτροπή), ΠΟΕ-ΟΤΑ (ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής τής Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων), ΛΑΕ, Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δομής Αλληλεγγύης «Μυρμήγκι», Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης και άλλων οργανώσεων. Μαζί της είναι δικηγόροι και δημοσιογράφοι (σ.σ.: οι άλλες αποστολές από την Ευρώπη πηγαίνουν σε διάφορες πόλεις της νότιας και ανατολικής Τουρκίας).
antonopoulos-tourkia-keramoi 

Χθες, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε απεργούς εργάτες εργοστασίου κεραμικών και κεραμικών, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Οι εργάτες βρίσκονται σε πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις, έχοντας στρατοπεδεύσει στην πύλη του εργοστασίου, αντιδρώντας στις συνθήκες εργασίας, στην απαγόρευση δημιουργίας σωματείου, που έγινε και η αιτία απόλυσης τους.
πηγή: http://ergasianet.gr/