Σελίδες

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

«Ανοδική» η εργασιακή γαλέρα στην Καθαριότητα του Γ.Ν. Παίδων «Π & Α Κυριακού»

aglaia-kiriakouΑπολύσεις, απειλές, επιθέσεις, τρομοκρατία και απύθμενο θράσος από τον εκπρόσωπο του εργολάβου καθαριότητας, την ώρα που η διοίκηση του νοσοκομείου έχει «γνωμάτευση για αφωνία».
Σε συνέχεια του εργασιακού μεσαίωνα που εξακολουθεί να επικρατεί στις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες των νοσοκομείων της χώρας, το ergasianet.gr δημοσιεύει την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Παίδων «Π & Α Κυριακού», λίγες ημέρες μετά την καταγγελία που έκανε το ΜΕΤΑ Υγειονομικών Άρτας για τον εργολάβο καθαριότητας του ΓΝ Άρτας για το πώς «καθαρίζει» τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστών και καθαριστριών. Ο «δράστης» της εργοδοτικής τρομοκρατίας, αυτή τη φορά, είναι η εταιρεία «Ανοδική» και οι ενέργειες του εκπροσώπου της κ. Μιχαλόπουλου κατά 3 καθαριστριών της οποίες απέλυσε.

Όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, στις 29/9, ο εν λόγω «κύριος», «αφού επέπληξε τις καθαρίστριες του νοσοκομείου για την κινητοποίηση που έκαναν στα τέλη Αυγούστου (σ.σ.: ένα μήνα μετά το θυμήθηκε) για τα απλήρωτα δεδουλευμένα τους, απέλυσε ο ίδιος και επί τόπου την καθαρίστρια που το ζήτησε το λόγο – δηλαδή “αντιμίλησε”- αφού πρώτα απαγόρεψε σε όλες να γραφτούν στο σωματείο μας. Η συνάδελφος γρήγορα ήρθε σε επαφή με το σωματείο και με μέλη της ΑΕΠΑ η οποία κυκλοφόρησε κείμενο διαμαρτυρίας (το οποίο σε μια ώρα εξαφανίστηκε από όλους τους πίνακες ανακοινώσεων...)».
Στις 5/10, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και αλληλέγγυοι γιατροί, μετά από συνάντηση με την προϊσταμένη των καθαριστριών, «η οποία και τις αστυνομεύει, δέχθηκαν επίθεση και απειλές από τον εκπρόσωπο της “Ανοδικής”, ο οποίος τόλμησε να προχωρήσει σε ακόμα 2 απολύσεις με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεων τους».
Συνεπώς, υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Κυριακού», «μιλάμε για εντελώς άδικες απολύσεις που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό των συστηματικά απλήρωτων και σκληρά εργαζομένων καθαριστριών του νοσοκομείου που, αντί να ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό του ιδρύματος, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε συνθήκες γαλέρας και τρομοκρατίας με το φόβο της απόλυσης στην ημερήσια διάταξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
paidon-katharismos