Σελίδες

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πολυτεχνείο 2015: Μεγάλη πορεία με επίκαιρο αντιμνημονιακό και αντϊιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό περιεχόμενο.

 
Η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα μόνο ως μεγαλειώδης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή σε όγκο (συμμετείχαν πολλές δεκάδες χιλιάδες πολίτες και ιδιαίτερα νέοι και νέες) και ιδιαίτερα δυναμική και αγωνιστική σε παλμό και συνθήματα.
Τα αιτήματα και τα μηνύματά του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" παραμένουν διαχρονικά, πάντα επίκαιρα και συνεπαίρνουν λαό και νεολαία.

Δυναμική παρουσία είχαν τα φοιτητικά κινήματα. Ακολούθησαν τα μαζικά και δυναμικά μπλόκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ  όπως και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς, οργανώσεων νεολαίας και συνδικαλιστικών φορέων, ενώ ξεχωριστά έφτασε με συνοδεία διμοιρίας ΜΑΤ το μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ.
   Ιδιαίτερα μεγάλο μπλόκ στην πορεία είχε, ως συνήθως, και το ΚΚΕ

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δεν άφησαν ανεπηρέαστους τους συμμετέχοντες, με την πορεία να σταματά στη γαλλική πρεσβεία ως φόρο τιμής στα θύματα.
Το αντιπολεμικό στοιχείο ήταν έντονο, με το σύνθημα «Φονιάδες των λαών ιμπεριαλιστές οι βόμβες σας γεννάνε τους τζιχαντιστές», να ακούγεται συχνά. Συνθήματα και πανό με αλληλέγγυα συνθήματα για τους πρόσφυγες καθώς και συνθήματα υπέρ των Παλαιστίνιων. «Από το Αιγαίο μέχρι το Παρίσι η αλληλεγγύη της τάξης θα νικήσει», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.