Σελίδες

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Ευαγγελισμός» και "Λαϊκό": Τελειώνουν τα φάρμακα!

evaggelismos
Τα έχουμε δει όλα... Συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών, μετακινήσεις γιατρών για να καλυφθούν κενά, μειώσεις στις πληρωμές δεδουλευμένων εφημεριών, ασθενείς να φέρνουν σεντόνια και γάζες από το σπίτι τους...
Φαίνεται όμως ότι δεν τα έχουμε δει όλα ούτε φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού:

  • Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό", καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας, "η υποχρηματοδότηση αδειάζει το φαρμακείο του ιδρύματος με ορατό τον κίνδυνο να μην υπάρχουν σε λίγες μέρες φάρμακα".
Την ίδια ώρα, ο κ. Σιώρας κάνει λόγο για πλήρη εξουθένωση του προσωπικού, γιατρών και κυρίως νοσηλευτών που έχουν τις περισσότερες κενές θέσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών.
Για τον λόγο αυτό σήμερα θα πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα στην οποία θα παραστούν και εκπρόσωποι των συνταξιούχων.
 της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη από iatropedia.gr

  • Σύμφωνα με όσα δηλώνει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στο ygeia360.gr ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Άγγελος Παπαδόπουλος, την ερχόμενη Τρίτη ή την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να φθάσουν τα έκτακτα κονδύλια σε επιλεγμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ αρμοδιότητος της 1ης ΥΠΕ Αττικής, προκειμένου τα ιδρύματα να καταφέρουν να προμηθευθούν φάρμακα.

Σύμφωνα πάντα με τον Άγγελο Παπαδόπουλο, για το νοσοκομείο της Αθήνας "Λαϊκό" έχουν ήδη εγκριθεί 270.000 ευρώ, ενώ ανάλογη ρύθμιση έχει ήδη γίνει για το ειδικό νοσοκομείο της Αθήνας "Ανδρέας Συγγρός".

Σύμφωνα με  πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, πάντως, το "Λαϊκό" περνά δύσκολες ώρες και μέρες, καθώς βρίσκεται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σε διάδοχη της γενικής του εφημερίας ημέρα, με άδεια τα ράφια στο φαρμακείο του...
  •  Βασίλης Βενιζέλος από ygeia360.gr