Σελίδες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η πρόταση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΔΗΝ.

POEDHN  Τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και εργασιακού μετώπου για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την προάσπιση της δημόσιας υγείας πρότεινε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 14/11/15  το ΜΕΤΑ υγειονομικών. Ως άμεσους στόχους του κοινού αγώνα πρότεινε την ανατροπή της ασφαλιστικής αντι-μεταρρύθμισης και την προστασία των κατοικιών και των περιουσιών από την προσπάθεια εκποίησης τους σε ξένα funds με την ενδεχόμενη αλλαγή του σχετικού νόμου για τους  πλειστηριασμούς, όπως επίσης και τα θέματα του νέου ενιαίου μισθολογίου και του νέου νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Προτάθηκε η ΠΟΕΔΗΝ να αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας με τις άλλες Ομοσπονδίες και τις Συνομοσπονδίες ώστε να κλιμακωθεί μέσα στο Δεκέμβριο ο αγώνας που ξεκίνησε με την επιτυχημένη απεργία της Πέμπτης 12/11/15.

Όσον αφορά στα θέματα της δημόσιας υγείας το ΜΕΤΑ υγειονομικών πρότεινε να υπάρξει προετοιμασία ώστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη να προκυρηχθεί σε συνεργασία με ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ και τις Ομοσπονδίες μια Γενική Απεργία και κινητοποίηση όλης της κοινωνίας με θέμα τα προβλήματα των Νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας, γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο στους εργαζόμενους στην υγείας, όπως φαίνεται και από τις τοπικές κινητοποιήσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας. 
Δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, η  πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ απέρριψε την πρόταση του ΜΕΤΑ υγειονομικών και επέμεινε στην προκύρηξη πανυγειονομικής  απεργίας στις αρχές του Δεκέμβρη, δηλαδή τη χρονική στιγμή που θα είναι σε εξέλιξη η κλιμάκωση του αγώνα για το ασφαλιστικό,  τα προαπαιτούμενα και τους νόμους για το μισθολόγιο και την αξιολόγηση, κίνηση που ενδεχομένως  θα δημιουργήσει προβλήματα τη διαμόρφωση και κλίμάκωση του κοινού μετώπου των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια στην κυβερνητιή πολιτική.
Ακόμη η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ απέρριψε την πρόταση του ΜΕΤΑ υγειονομικών για την έκδοση από το Γενικό Συμβούλιο ψηφίσματος για το θέμα των προσφύγων και την ανάγκη διασφάλισης διόδου ασφαλούς διέλευσης ώστε να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, με τη δικαιολογία ότι το θέμα θα παραπεμφθεί σε συνεδρίαση της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας, ενώ κάτι ανρίστοιχο συνέβη και με το ψήφισμα που κατατέθηκε σχετικά με τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στο Νοσοκομείο Ρόδου.
Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει καμιά διάθεση για σύνθεση απόψεων και δημιουργικό έργο από τις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου, εμμένοντας στις προαποφασισμένες συμφωνίες που γίνονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας πρις τις συνεδριάσεις του Γ.Σ. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και από τον τρόπο που η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας κινείται  στην καθημερινή λειτουργία της ΠΟΕΔΗΝ, όπου όλα τα κείμενα και δελτία τύπου εκδίδονται χωρίς να ενημερώνονται τα μέλη του προεδρείου, κάτι που το ΜΕΤΑ υγειονομικών και οι εκπρόσωποι του δεν είναι διατεθιμένοι να συνεχίσουν να ανέχονται.
Την πρόταση του ΜΕΤΑ υγειονομικών για το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΔΗΝ στο επόμενο διάστημα όπως διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης Τ. Παντέλη μπορείτε να τη δείτε σε video πατώντας ΕΔΩ