Σελίδες

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στο ΕΚΑΒ.


Διαμαρτυρία ΕΚΑΒΤρίωρη στάση εργασίας (09:00-12:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μοναδικός οργανισμός δημόσιας και δωρεάν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
Παράλληλα ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου, όπως αναφέρουν, να διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος επί των προβλημάτων.


Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο αριθμός των εν λειτουργία ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται λόγω σοβαρών και υψηλού κόστους βλαβών αλλά και λόγω τεράστιας έλλειψης ανταλλακτικών και από την άλλη -όπως τονίζουν- δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διαγωνισμό νέων ασθενοφόρων για την αντικατάσταση πλήρως του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, ο οποίος ανέρχεται πανελλαδικά σε περισσότερα από 600 οχήματα, ενώ ο διαγωνισμός για την αγορά ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ «καρκινοβατεί χρόνια».
Επιπλέον ο προϋπολογισμός βαίνει μειούμενος κάθε χρόνο, και δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι στιγμής για πρόσληψη διασωστών και τεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.
πηγή: efsyn.gr