Σελίδες

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Συλλαλητήριο σήμερα, Κυριακή 22 Μάη, κατά του «αυτόματου κόφτη» και της εκχώρησης της Δημόσιας περιουσίας. Πλατεία Συντάγματος, ώρα 5.30μμ.

Ο «αυτόματος κόφτης» είναι μνημόνιο διαρκείας και μόνιμη υποδούλωση.
Προσυγκέντρωση του ΜΕΤΑ:  Όθωνος & Αμαλίας, ώρα 5.30μμ.
meta-oxi-mnimoniaantistekomaste-3 Σε συλλαλητήριο καλεί τους εργαζόμενους η ΑΔΕΔΥ, την Κυριακή 22/5/2016 στις 5.30μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου διαρκείας που ονομάζεται «αυτόματος κόφτης» ή "μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης".
Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη.

Δείτε ολόκληρες τις ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ και του  ΜΕΤΑ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τον σφαγιασμό των συντάξεων και των λαϊκών εισοδημάτων με τον, πρόσφατα, ψηφισμένο αντιασφαλιστικό - φορομπηχτικό νόμο, προωθεί για ψήφιση ένα νέο μνημονιακό Πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη.
Με το νέο νομοσχέδιο επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δις, που επιβλήθηκαν πρόσφατα, σε μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα.
Με το πολυνομοσχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ). Με τη συγκρότηση του «νέου Ταμείου» ιδιωτικοποιήσεων, θα συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα του ξεπουλήματος των «ασημικών» του λαού και της χώρας, για να παραδίδονται στους δανειστές. Στο διάστημα 2016-18 προβλέπεται να δοθούν τουλάχιστον 5,8 δις €.
Προωθείται επίσης η πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.
Τέλος, με το νέο πολυνομοσχέδιο προωθείται η επίσημη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή», που δεν θα δίνει λογαριασμό ούτε στον υπουργό Οικονομικών ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η παράδοση των δημοσίων εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή» είναι άκρως αντισυνταγματική και η επίκληση της «αποτελεσματικότητας» στον έλεγχο της φοροδιαφυγής είναι απολύτως προσχηματική, ενώ ουσιαστικά αποτελεί βήμα αναίρεσης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Για το προσωπικό της Αρχής προβλέπεται περιορισμένη εφαρμογή (αν όχι κατάργηση) του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα αν και πλήρης ευελιξία στη διαχείριση του και τις υπηρεσιακές του μεταβολές.
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, την πολιτική φτωχοποίησης του λαού. Αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και κεφαλαίου.
Όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις του νέου Πολυνομοσχεδίου, αποτελούν μέρος των «προαπαιτούμενων», ώστε να γίνει «αξιολόγηση» και να δοθεί «πιστοποίηση» ορθής εφαρμογής του Μνημονίου από το Eurogroup ως τις 24.5.16, έτσι ώστε: πρώτον, να αποδοθούν οι παρακρατηθείσες και νέες προβλεπόμενες δόσεις από τα δάνεια και δεύτερον, να ανοίξουν οι διαδικασίες ρύθμισης του χρέους ώστε να καταστεί …«βιώσιμο».!! Είναι φανερό ότι καλλιεργείται το γνωστό «στερεότυπο» …πρέπει να πάρουμε τις δόσεις για να επιβιώσουμε και να ….κινηθεί η οικονομία, αποσιωπώντας ότι οι δόσεις πάνε κυρίως στην εξόφληση τόκων και χρεολυσίων. Το 2016 θα καταβληθούν κατά μέσο όρο 1,1 δις το μήνα (στο τρίμηνο Μάϊος-Ιούλιος φθάνουν 5 δις).! Άλλωστε είναι γνωστό, σύμφωνα με ομολογίες Γερμανών αξιωματούχων ότι από τα 220 δις δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τους «θεσμούς», μόλις 5% πήγαν για τη …«σωτηρία» της χώρας και τα υπόλοιπα κυρίως για τη διάσωση των ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών!
Όσον αφορά τη φιλολογία περί ρύθμισης χρέους μετά την «αξιολόγηση» από τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκατέλειψε το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας για την αναδιάρθρωση του και το στόχο της βαθιάς διαγραφής του χρέος, έχοντας ως μοχλό πίεσης την αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων, πρακτικά δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εκλιπαρεί, τώρα, τους δανειστές για κάποια «ρύθμιση», προκειμένου να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό την υποταγή της στις εντολές τους και την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών της. Το χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί παρά με τεράστιες θυσίες και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, με αρπαγή όποιου πολύτιμου στοιχείου έχει η χώρα και με πλήρη απώλεια της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμος στη Βουλή.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 5:30μμ
την ώρα που θα συζητιέται και θα ψηφίζεται στη Βουλή
το νέο αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ (ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ)
Εμβρόντητοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, από την κυνικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία χρησιμοποιεί τα Σαββατοκύριακα για να ψηφίζει πακέτα μέτρων που λεηλατούν τους μισθούς και τις συντάξεις, τις κοινωνικές δαπάνες, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία, παραδίδουν τα «κόκκινα», αλλά και τα ενήμερα δάνεια κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα κοράκια των αγορών.
Πριν συνέλθει ο ελληνικός λαός από το σοκ των βάρβαρων μέτρων που περιλαμβάνονται στον αντιασφαλιστικό - φορομπηχτικό νόμο που ψηφίστηκε, η κυβέρνηση προωθεί και νέο πιο σκληρό πακέτο μέτρων. Με διαδικασίες, μάλιστα, τέτοιες που ακυρώνουν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας, αφού θεσμοθετούνται και διατάξεις, όπως ο «αυτόματος κόφτης», που στο μέλλον θα λαμβάνονται μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών και άλλων δαπανών, χωρίς την τυπική ψήφισή τους απ' τη Βουλή.
Με το νομοσχέδιο, μάλιστα, που κατατέθηκε στη βουλή, οι μόνοι που σίγουρα γνωρίζουν τι θα ψηφιστεί θα είναι οι δανειστές, αφού αποτελείται από περίπου 7.000 σελίδες. Κανένας υπουργός ή βουλευτής δεν θα προλάβει να διαβάσει και δεν θα γνωρίζει τι θα ψηφιστεί, αφού αυτό συντάχθηκε από τους δανειστές και προωθείται με διαδικασίες - εξπρές.
Με το νομοσχέδιο αυτό, θα επιβληθούν και νέοι πρόσθετοι έμμεσοι φόροι, παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους που επιβλήθηκαν, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή νέο σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που περιλαμβάνει ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βλέπουμε τι άλλο.
Το μεγάλο φαγοπότι για τα ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια απογειώνεται, αφού τους παραδίδονται «κόκκινα» αλλά και «πράσινα» δάνεια. Και για να υλοποιείται χωρίς ενοχλήσεις το μεγάλο φαγοπότι, προωθούν την μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή» για να καταργηθεί και ο οποιονδήποτε έλεγχος και να υπάγεται απευθείας στους δανειστές.
Πρόκειται για τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε γνωρίσει, καταδικάζοντας σε μόνιμη φτώχεια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, στην απόλυτη εξαθλίωση τους ανέργους, στην απόγνωση τους νέους ανθρώπους, στην μόνιμη υποδούλωση της χώρας μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5/16, ΣΤΙΣ 5.30μμ.
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ