Σελίδες

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Συνταξιοδοτικό: Πρώτο βήμα η επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης.

stratoulis-vouli-newΟ αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης δεσμεύτηκε την Πέμπτη, μετά τη συνάντησή του με την εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που προέκυψαν στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, από τα πέντε χρόνια του μνημονίου, με πρώτο βήμα την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ζήτησε, δε, από την τριτοβάθμια συνομοσπονδία να στηρίξει τις βελτιωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ επιφυλάχθηκε να είναι σε διαρκή διάλογο με τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Σήμερα κάναμε μια συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ. Τους ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, για νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση. Κατ’ αρχήν για τις ρυθμίσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και κατά δεύτερον, για τις αμέσως επόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουμε ετοιμάσει, για να μπει ένα τέλος στις μειώσεις των επικουρικών και κύριων συντάξεων από 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά και για να αποκατασταθεί ο δημόσιος, κοινωνικός, αλληλέγγυος και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης.

Ταυτόχρονα εκφράσαμε τις σκέψεις μας για τις επόμενες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα επεκταθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και αφορούν επίλυση και αντιμετώπιση ασφαλιστικών προβλημάτων.
Ακόμη παρουσιάσαμε μέτρα που σκεφτόμαστε να πάρουμε, προκειμένου να στηριχθούν τα έσοδα και η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, να αντμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και να συντομεύσει το διάστημα αναμονής των συνταξιούχων, από τη στιγμή που κάνουν αίτημα στο ασφαλιστικό τους φορέα, μέχρι τη στιγμή της έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης