Σελίδες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

"Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα" φωνάζουν (και) οι Ιταλοί.

 «Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα», «Τέλος στη λιτότητα», «Διαγράψτε τα χρέη», φωνάζουν έξω από την έδρα της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας στο κέντρο της Ρώμης δεκάδες ακτιβιστές και διανοούμενοι της πρωτοβουλίας «Αλλάζει η Ελλάδα – Αλλάζει η Ευρώπη», του «Transform Italia», της «Ταξιαρχίας Καλημέρα» και της «Άλλης Ευρώπης».


Οι ακτιβιστές και οι διανοούμενοι που αψηφούν αυτή τη στιγμή το τσουχτερό κρύο στη Ρώμη δεν ήταν οι μόνοι, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης σε ολόκληρη την Ιταλία. Ιδιαίτερο ρόλο έχουν διαδραματίσει οι ακτιβιστές που ήρθαν στην Ελλάδα τις ημέρες των εκλογών και συμμετείχαν ενεργά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν σε άμεση επαφή με τις δομές αλληλεγγύης στην Αθήνα και γνώρισαν τις καταστροφικές συνέπειες των Μνημονίων στη χώρα μας.
Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν δεκάδες ενημερωτικές εκστρατείες από τις επιτροπές στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο τη στήριξη δύο σημαντικών κινητοποιήσεων.
Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου, την ημέρα της συνεδρίασης του Eurogroup, όπου οι ακτιβιστές θα πολιορκήσουν τις έδρες της Τράπεζας της Ιταλίας ζητώντας την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για τα χρέη και δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη.
Η δεύτερη κινητοποίηση στοχεύει σε μια πανιταλική διαδήλωση υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και κατά της λιτότητας στις 14 Φεβρουαρίου στη Ρώμη. Το παρόν στη συγκέντρωση έχουν δηλώσει αρκετοί διανοούμενοι και ανέντακτοι, πολιτικοί του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, σύλλογοι και κινήματα.
πηγή:avgi.gr