Σελίδες

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιγοκλείνουν οι Παιδιατρικές κλινικές σε Τρίκαλα, Αγ. Νικόλαο και Καρδίτσα!

  

Η κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος υγείας, εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων οδηγεί σε συνεχή λουκέτα (έστω και αν αυτά είναι προς το παρόν για λίγες μέρες) παιδιατρικές κλινικές – και όχι μόνο – σε αρκετά Νοσοκομεία της περιφέρειας.
Ήδη εκτός… λειτουργίας είναι από το Σάββατο η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Τρικάλων, λόγω υποστελέχωσης της Κλινικής ελέω μνημονιακών πολιτικών. Οι γιατροί που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα… νοσηλεύονται!!! Η διευθύντρια αρρώστησε και είναι σε αναρρωτική, ο ένας γιατρός νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική και ο τρίτος έπαθε υπερκόπωση (ήταν ο… γιατρός για όλες τις δουλειές, αφού εξυπηρετούσε και την Παιδιατρική της Καρδίτσας!!!). Ενώ από το Σάββατο έχει κλείσει η παιδιατρική κλινική στα Τρίκαλα η αντίστοιχη στην Καρδίτσα ξεκίνησε τη λειτουργία της από το καλοκαίρι με δανεικούς γιατρούς από το Νοσοκομείο Τρικάλων.

Την ίδια τύχη έχουν οι Παιδιατρικές κλινικές στο Λασήθι και συγκεκριμένα στον Αγ. Νικόλαο που λειτουργεί «κατά περίπτωση» λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.
Το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αναφέρει στη σελίδα του χαρακτηριστικά:   Το σίριαλ με τα άνοιξε κλείσε της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝΑΝ συνεχίζεται και με την νέα κυβέρνηση, και έτσι σήμερα Καθαρή Δευτέρα 23/2/15 η παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ είναι κλειστή και εφημερεύει η παιδιατρική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπου θα πρέπει να πάνε σήμερα τα παιδιά τους αν αρρωστήσουν οι γονείς από το Μεραμπέλλο.
Το πρόβλημα συνεχίζεται άλυτο αφού το Νοσοκομείο εξακολουθεί να διαθέτει μόνο μία παιδίατρο, ενώ ο ιατρός που θα ερχόταν από το Νοσοκομείο Ικαρίας με απόσπαση, έχει χαθεί στην γραφειοκρατία...
Βεβαίως αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν δεκάδες Νοσοκομεία στην περιφέρεια αλλά και στο κέντρο αφού κλινικές, εργαστήρια και άλλα τμήματα είτε έχουν βάλει λουκέτο είτε συρρικνώνουν τη λειτουργία τους.
Το ζήτημα της στελέχωσης των Νοσοκομείων με προσωπικό με σταθερές εργασιακές σχέσεις αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Η αναφορές κυβερνητικών παραγόντων που εδρεύουν στην οδό Αριστοτέλους σε συναντήσεις που γίνονται με συνδικάτα  που συνδέουν τις προσλήψεις προσωπικού με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκαλούν εύλογη ανησυχία στους εργαζόμενους στην υγεία.
Το υγειονομικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις στα Νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας, για χρηματοδότηση των μονάδων υγείας για να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες για δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.
πηγή:ygeionomikoi.gr