Σελίδες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: «Το μνημόνιο έφερε υγειονομική τραγωδία»!

Τι είπε ο πρωθυπουργός για προμήθειες και ιδιωτικό τομέα Υγείας.
Αλέξης Τσίπρας: «Το μνημόνιο έφερε υγειονομική τραγωδία»! Τι είπε για προμήθειες και ιδιωτικό τομέα Υγείας
Σε ένα σχέδιο εξάλειψης των παθογενειών στο σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει ισότητα στο σύστημα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή.
Ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε από το βήμα της βουλής χαρακτηριστικά: «θα επουλώσουμε τις πληγές από τις πολιτικές των μνημονίων, ώστε να πάψει να υφίσταται ο θεσμικός και λειτουργικός αποκλεισμός της πλειοψηφίας πολιτών από την πρόσβαση στην υγεία».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει «υγειονομική τραγωδία» λόγω τηςμνημονιακής πολιτικής ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο «εξάλειψης των παθογενειών».
Παράλληλα δεσμεύτηκε για ένα Δημόσια και δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας στο οποίο θα υπάρχει ανάσχεση της ροής- όπως είπε- του δημοσίου χρήματος στις ιδιωτικές δομές.
Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός επανέλαβε πως θα υπάρξει καταπολέμηση της διαφθοράς ειδικά στις προμήθειες αλλά και στον τομέα των φαρμάκων.
Να σημειωθεί πάντως πως στα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να γίνονται υπερτιμολογήσεις στις αγορές υγειονομικού υλικού παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν κουρευτεί δραστικά οι τιμές.
Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως το περιβόητο παρατηρητήριο τιμών συνεχίζει να έχει καταγεγραμμένες υψηλές τιμές στα προϊόντα κάτι που έχει αποδείξει και πολλάκις με έρευνές του ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επελέγη- όπως λένε πηγές του HealthReport.gr- από τον Αλέξη Τσίπρα γι αυτή τη θέση, ενώ κατέχει και θέση άτυπου συμβούλου σε θέματα διαφθοράς στο Μέγαρο Μαξίμου.
πηγή:
 HealthReport.gr -
Δήμητρα Ευθυμιάδου