Σελίδες

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !

 Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ
Για άλλη μια φορά ο περήφανος ελληνικός λαός, μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Τετάρτης (11/2), ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει και σήμερα Κυριακή (15/2) Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης, ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς που ασκούν η Γερμανία και άλλοι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ που θέλουν να επιβάλλουν τις πολιτικές διαρκούς λιτότητας σε όλη την Ευρώπη και να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων εγκαταλείποντας το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της.
Στις 5 το απόγευμα ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι άρχισε να πλημμυρίζει το Σύνταγμα, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και τους γύρω δρόμους με κεντρικό σύνθημα «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε». Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κλείσει η Λ. Αμαλίας, αφού γέμισε ασφυκτικά από χιλιάδες διαδηλωτές όπως και η Βασ. Σοφίας (έως τα ανθοπωλεία), η  Όθωνος, η Γεωργίου Α', ενώ με δυσκολία κινούνται τα οχήματα στη Σταδίου.



Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις  πραγματοποιούνται από το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, την Πάτρα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, ζητώντας «ανάσα αξιοπρέπειας» και διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας .  Για ακόμα μια φορά η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική, τα κάγκελα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχουν φύγει ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Όπως εκτιμά πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των έγκυρων παρατηρητών, οι αυθόρμητες λαϊκές κινητοποιήσεις, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στα χέρια της κυβέρνησης ώστε να αποκρούσει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς ενόψει του Eurogroup της αυριανής μέρας (Δευτέρα 16/2) και να επιμείνει αταλάντευτα στο ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό της πρόγραμμα για να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα προοδευτική πορεία διεξόδου και ανασυγκρότησης της χώρας.
Μαχητικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης γίνονται ή έχει προγραμματιστεί να γίνουν και τις επόμενες μέρες και σε πολλές πόλεις όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και σε άλλες ηπείρους. Ειδικότερα σήμερα (15/2) πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις σε: Λονδίνο (Αγγλία), Παρίσι, Νάντη, Νιμ (Γαλλία), Βρυξέλλες (Βέλγιο), Αμστερνταμ (Ολλανδία), Βελιγράδι (Σερβία), Βιέννη (Αυστρία), Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Κοπεγχάγη, Ααρχους, Οντένσε (Δανία), Κατάνια (Ιταλία), Λισαβόνα, Πόρτο, Μπράγκα, Φάρο, Πορτιμάο, Βιζέου (Πορτογαλία), Ρίγα (Λετονία), Σόφια (Βουλγαρία), Λευκωσία (Κύπρος), Λουξεμβούργο, Ουάσινγκτον (ΗΠΑ). Αύριο Δευτέρα (16/2) θα γίνουν στη Ζυρίχη (Ελβετία), στο Ελσίνκι (Φινλανδία) και στο Σίδνεϊ (Αυστραλία), ενώ την Τρίτη (17/2), στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία).
Στο Λονδίνο, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Εθνική Πινακοθήκη στην πλατεία Τραφάλγκαρ κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, όπως «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα».  

Στις 18:30 στο Σύνταγμα ο κόσμος φθάνει τις 20.000 και στο σταθμό του Μετρό επικρατεί το αδιαχώρητο. Είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. Ανάμεσα τους, ηλικιωμένοι , μητέρες με μωρά στα καρότσια, φοιτητές, εργαζόμενοι, απολυμένοι κα.
Το αποκριάτικο κλίμα έχει μεταφερθεί και στο Σύνταγμα
19:00 Χιλιάδες πολίτες και στη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν κατά της λιτότητας και της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παραμένουν κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Λεωφόρος Νίκης, κάθετος της Διαγωνίου και της Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή, στην οποία τα οχήματα κινούνται με δυσκολία.

Χιλιάδες πολίτες από την Πάτρα έδωσαν σήμερα ηχηρό  παρόν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με καλέσματα μέσω social media και συλλογικοτήτων και ένα μήνυμα αντίστασης  ενάντια στους εκβιασμούς της τρόικας και της Μέρκελ, με φόντο την αυριανή κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup. Στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας συνέρρευσε πλήθος ενεργών πολιτών από κάθε γωνιά της.
 19:30. Ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει με τη δυναμική παρουσία του την αυριανή διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης.Σύμφωνα  δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων δύο ετών.

Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε και στο Παρίσι
Το αδιαχώρητο από ομογενείς δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street, εκδήλωση που, εκτός των άλλων, είχε σαν θέμα της και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.
«Στηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν μια δικαιότερη συμφωνία για το χρέος. Τους συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σ' αυτή την προσπάθεια τους» δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.
Ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν σημείωσε μεταξύ άλλων πως «απόψε είμαστε όλοι Έλληνες» και ζήτησε μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδας.
«Όχι μόνο απόψε, αλλά πάντα είμαστε Έλληνες» σχολίασε ο Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ θέλοντας να υπογραμμίσει την προσφορά της Ελλάδας.


Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης.
 Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015