Σελίδες

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τρομολάγνος Γιούνκερ απειλεί...

«Εφαρμόστε το μνημόνιο για να μην δείτε τη σκληρή πλευρά της ΕΕ», λέει.

giounkerΌποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές οφείλει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου 3, ειδάλλως η «αντίδραση της ΕΕ μπορεί να είναι διαφορετική».
 Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θεωρώντας ίσως ότι στην επτάμηνη διαπραγμάτευση, η διαρκώς απειλούμενη και στερούμενη ρευστότητας Ελλάδα είδε την… καλή πλευρά της ΕΕ!

«Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις. 
 Αυτή τη φορά πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως μιλάμε σοβαρά και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών που έχουν γίνει (…) Εάν αυτή τη φορά δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις, η αντίδραση της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική», ανέφερε μιλώντας στην Ευρωβουλή για την Κατάσταση της ΕΕ.
Κάνοντας αναδρομή στα πεπραγμένα των επτάμηνων διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, είπε: «Η Κομισιόν εμπλέκεται πολύ στενά στην αναζήτηση λύσης. Για εμάς, δεν ήταν επιλογή η αποτυχία. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να πούμε καθαρά ότι το Grexit δεν ήταν λύση. Και είπα επίσης στον κ. Τσίπρα ότι αυτό δεν σήμαινε πως η Ελλάδα θα διασωζόταν με κάθε κόστος. Έπρεπε να του καταστήσω σαφές πως το Grexit ήταν πιθανότητα, αλλά όχι επιλογή».