Σελίδες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις οι πιλότοι της «Lufthansa».

lufthansa-apergia3Σε απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν να προχωρήσουν οι πιλότοι της «Lufthansa». Έτσι, την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη, από τις 8 το πρωί έως τις 23.59, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις μακρινών αποστάσεων της εταιρείας από τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο πιλότων Cockpit (VC).
Η απεργία προβλέπει επίσης τη ματαίωση όλων των αναχωρήσεων της «Lufthansa Cargo», της θυγατρικής της «Lufthansa» που πραγματοποιεί τις εναέριες εμπορικές μεταφορές.

Ο γερμανικός αεροπορικός κολοσσός εξέφρασε τη «μεγάλη λύπη» του για την απόφαση των πιλότων, εξαγγέλλοντας τη δημοσιοποίηση εντός της ημέρας ενός έκτακτου πλάνου δρομολογίων. Η Lufthansa εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι θα κατορθώσει να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο μέρος των επιβατών που πετούν προς μακρινούς προορισμούς.
Όπως διευκρίνισε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας, θα δοθεί η δυνατότητα σε επιβάτες των οποίων οι πτήσεις πλήττονται από την απεργία να πετάξουν με θυγατρικές της «Lufthansa» εταιρείες ή να αλλάξουν την κράτησή τους προκειμένου να πετάξουν με άλλη αεροπορική εταιρεία.
Ναυάγιο στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις
Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη σε συνέχεια των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις εργασίας μεταξύ της εταιρείας και των πιλότων την εβδομάδα που πέρασε. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές στο μισθολογικό πεδίο διαρκεί ήδη 1,5 χρόνο.
Η αυριανή θα είναι μάλιστα η 13η απεργία στο πλαίσιο της διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι προηγούμενες 12 απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Απρίλιο του 2014 εκτιμάται ότι επέφεραν στη «Lufthansa» οικονομικό πλήγμα που υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ.
Το συνδικάτο των πιλότων επέρριψε στη διοίκηση της «Lufthansa» ότι δεν ανταποκρίθηκε στην προσφορά που κατέθεσε. Σύμφωνα με την εκδοχή του συνδικάτου, προτάθηκε στη διοίκηση του ομίλου ένα συνολικό πακέτο με «ευρείες παραχωρήσεις αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ».
Όπως διευκρινίστηκε, ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της «Lufthansa Κάρστεν Σπορ» αρνήθηκε να αναβάλει τη σχεδιαζόμενη μεταφορά αεροσκαφών και θέσεων εργασίας στο εξωτερικό ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Οι δύο προτάσεις που κατέθεσε από την πλευρά της η «Lufthansa» το Σαββατοκύριακο προς διαβούλευση με τους πιλότους αποδείχθηκαν «εκ νέου ανούσιες», επισήμανε το συνδικάτο Cockpit.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας διέψευσε την εκδοχή του συνδικάτου, διευκρινίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο κατατέθηκαν «ευρείες» προσφορές προς τους πιλότους της «Lufthansa».
Παρά το προσωρινό ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, το συνδικάτο των πιλότων ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στη διάθεση της «Lufthansa» για περαιτέρω συνομιλίες.
Πηγή: Deutsche Welle, naftemporiki.gr