Σελίδες

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Για επαπειλούμενη αδυναμία πληρωμών προειδοποιεί για πρώτη φορά το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ!

Για επαπειλούμενη αδυναμία πληρωμών προειδοποιεί για πρώτη φορά το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ!Είναι η πρώωτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κατά την οποία το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και δημοσίως για επαπειλούμενη αδυναμία του Οργανισμού να ανταποκριθεί στις πληρωμές του!

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου τα εξής:


"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατά τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου 2015, κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων αναφορικά με τις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων που δεν έχουν αποδοθεί ύψους 800 εκ. € για τους πρώτους επτά μήνες του 2015 και 1,5 δις € για την τριετία 2012-2015, εκφράζει την έντονη ανησυχία του.
Η προκαλούμενη υστέρηση στα έσοδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδυναμία πληρωμών και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παρόχων υγείας.
Το Δ.Σ. του Οργανισμού καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των οφειλόμενων εισφορών προκειμένου να συνεχιστεί η τακτικότητα στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας".

Από Βασίλη Βενιζέλο. πηγή:.ygeia360.gr