Σελίδες

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ιδού τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης των φαρμάκων!

ShkreliΣτις ΗΠΑ, ένας πρώην επενδυτής (ιδιοκτήτης «hedge funds»), ο 32χρονος Martin Shkreli, αγόρασε τα δικαιώματα ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται τα τελευταία 62 χρόνια για τη θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα, ανεβάζοντας την τιμή του από 13,50 δολάρια σε 750 δολάρια. Η είδηση δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στους New York Times, προκαλώντας αντιδράσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
  
Το φάρμακο ονομάζεται «Daraprim» και χρησιμοποιείται κυρίως ως θεραπευτική αγωγή σε βρέφη ή ενήλικες που έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, κυρίως σε όλους όσοι νοσούν από τον HIV, έχουν δηλαδή AIDS.
Η συγκεκριμένη ανάλγητη κίνηση του Shkreli τον έκανε τον πιο μισητό άνθρωπο του Διαδικτύου. Το περιστατικό δεν το σχολίασαν μόνο απλοί πολίτες, αλλά και η υποψηφία στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Ο ίδιος, έκτοτε, έχει προσπαθήσει έκτοτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εμφανιζόμενος σε σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ δε δίστασε να χρησιμοποιήσει στίχους του Eminem για να αποδείξει ότι αυτός είναι το θύμα.
Πηγή: huffingtonpost.gr