Σελίδες

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κάλεσμα για ολονυκτία-διαμαρτυρία σήμερα Κυριακή (15/6/2016), το βράδυ, στο Σύνταγμα.

  Το ραντεβού του ΜΕΤΑ, στη συμβολή των οδών Όθωνος & Αμαλίας στο Σύνταγμα, ώρα 7μμ.
Πρωτοβουλία από ομάδες νέων στο διαδίκτυο, μετά από έκκληση του κινήματος «Nouit Debout» για παγκόσμια κινητοποίηση.
Παγκόσμια κινητοποίηση-διαμαρτυρία πραγματοποιείται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της υφηλίου αλλά και στην Ελλάδα, έπειτα από έκκληση της Παρισινής Ολονυκτίας «Nouis Debout», σήμερα Κυριακή (15/5)  στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του «Global Debout».
Στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της χώρας , την Κυριακή 7μμ, η διαδικτυακή πρωτοβουλία #ΑΡΚΕΤΑ, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ανεξάρτητες νεανικές συλλογικότητες και οι οποίες εξαπλώνονται ταχύτατα στο διαδίκτυο, κάνει έκκληση για ολονύκτια-διαμαρτυρία, καλώντας τη νεολαία και τον λαό να «πλημμυρίσουν» τις πλατείες , φωνάζοντας «ΑΡΚΕΤΑ» στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και 6 χρόνια στη χώρα μας και στη δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Παρόμοια αγωνιστικά καλέσματα επίσης απευθύνουν πολυάριθμες πρωτοβουλίες, όπως η #stopttip (δημιουργήθηκε ως πλατφόρμα δράσεων εναντίον της ολέθριας διατλαντικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ε.Ε.), η #NuitDeboutGreece, η #GlobalDebout και η #15M.
 Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα, προκειμένου να γενικευθούν οι λαϊκές αγρυπνίες που ξεκίνησαν στη Γαλλία με αφορμή τις αντιεργατικές μεταρρυθμίσεις-απορρυθμίσεις της κυβέρνησης Ολάντ.
 Στη χώρα μας έχουμε πολύ περισσότερους λόγους να συμμετέχουμε σε αυτήν την κινητοποίηση, λόγω και των πρόσφατων αντισφαλιστικών και φορομπηκτικών μέτρων που ψηφίσθηκαν αλλά και του επικείμενου αντιλαϊκού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η μνημονιακή κυβέρνηση μαζί με το «κουαρτέτο» των δανειστών πριν από το Eurogroup της 14η Μάη.