Σελίδες

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πανηγυρίζουν για τις ρουσφετολογικές μεταθέσεις

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου της 6ης ΥΠΕ, «πανηγυρίζει» για το γεγονός ότι 15 εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία της Αθήνας θα μεταταχθούν στο Νοσοκομείο που διοικεί. Μάλιστα στην συγκεκριμένη ανακοίνωση υπονοεί ότι οι μετατάξεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σύντομα αξιοποιώντας την «απλοποίηση της Διοικητικής διαδικασίας».
                                                            Για τους μη γνωρίζοντες, με βάση τις ρυθμίσεις του 4370/2016 και της υπουργικής απόφασης Α2β/Γ.Π.οικ.22225 22/3/2016 που φέρει της υπογραφή των κ. Ξανθού και Πολάκη πράγματι το «βάρος» αυτών των μεταθέσεων έχει μεταφερθεί στους διοικητές των Υγειονομικών Υπηρεσιών. Έχουμε τονίσει ότι η ρύθμιση αυτή θα δώσει νέες δυνατότητες για να επιταχυνθούν οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις- μεταθέσεις - μετατάξεις
Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση αλλά και άλλα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα οδηγούν αρκετούς συναδέλφους να ζητούν να μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομεία και κυρίως από τα Νοσοκομεία του κέντρου σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Το γεγονός αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και το αξιοποιούν πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες για να δημιουργήσουν της εκλογική τους «πελατεία». Η ομηρία των εργαζομένων συνεχίζεται.

 Στα Νοσοκομεία μάλιστα, όχι μόνο οργιάζουν οι πληροφορίες ότι εργαζόμενοι με τη μεσολάβηση τοπικών βουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων μεθοδεύουν την μετακίνησή τους σε άλλα Νοσοκομεία, κυρίως της περιφέρειας, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει και μια βιομηχανία τέτοιων μετακινήσεων μέσω αποσπάσεων  με τελικό στόχο την οριστική μετάταξη.
Φαίνεται η νεομνημονιακή κυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζήλεψε  τις αναξιοκρατικές  μεταθέσεις που γινόταν σωρηδόν από το παλιό  μνημονικό σύστημα και αποφάσισε όχι μόνο να τις ακολουθήσει αλλά να «διευκολύνει» και τις διαδικασίες υλοποίησης. Προφανώς η αποδοκιμασία για την νεομνημονιακή κυβερνητική πολιτική γίνεται προσπάθεια να «διασκεδαστεί» με τέτοιες αποφάσεις.
Κανένας βέβαια από αυτούς που πανηγυρίζουν δεν ενδιαφέρονται τι κενά δημιουργούνται στα Νοσοκομεία από τα οποία μετακινούνται οι εργαζόμενοι προς της περιφέρεια. Αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για το νεομνημονιακό μπλοκ της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ένα είναι σίγουρο. Όσο οι μνημονιακοί περιορισμοί και οι κόφτες δεν επιτρέπουν την κάλυψη των κενών με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τόσο τα φαινόμενα αυτά θα γενικεύονται. Όμως η αποκάλυψη και η αποφασιστική καταδίκη αυτών των φαινομένων  από την πλευρά των σωματείων είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπισή τους.