Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Έφοδος της νεολαίας στις πλατείες

---000_arketaaa 
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 15ης ΜΑΪΟΥ  
Δυναμικό παρών δίνει η νεολαία της χώρας μας στα συλλαλητήρια του Σαββατοκύριακου εναντίον του αντιασφαλιστικού εκτρώματος και της μνημονιακής υποδούλωσης. Φέρνοντας και στη χώρα μας την ανατρεπτική πνοή των γαλλικών “Ολονυκτιών(Nuit Debout), δεκάδες ανεξάρτητες νεανικές συλλογικότητες, που εξαπλώνονται ταχύτατα μέσω Διαδικτύου, καλούν σε συμμετοχή στα λαϊκά συλλαλητήρια του Σαββάτου και της Κυριακής, με προοπτική έναν αγώνα διαρκείας, με επίκεντρο τις πλατείες όλης της χώρας.  

Συμμετέχουμε στην πορεία για το ασφαλιστικό. Δεν πάμε όμως σπίτι μετά το σφύριγμα λήξης. Ραντεβού στις πλατείες για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτό το ΑΡΚΕΤΑ”, αναφέρεται στο κάλεσμα της ομώνυμης πρωτοβουλίας (#ΑΡΚΕΤΑ) που οργανώνει, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, διαδηλώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας, από την Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λάρισα, μέχρι τις Σέρρες, το Αργοστόλι, την Κάρπαθο και την Τήνο. Στη σχετική διακήρυξη αναφέρεται:  
“Την Κυριακή 8/5 ψηφίζεται ένα ακόμη πακέτο μνημονιακών μέτρων με αιχμή αυτή τη φορά το ασφαλιστικό και απώτερο στόχο την περαιτέρω καταρράκωση της ελληνικής οικονομίας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, όπως ήταν από την αρχή ο στόχος που έθεσαν οι «θεσμοί» για να «διασώσουν» την Ελλάδα, εννοώντας προφανώς κάτι άλλο, σίγουρα όχι τον λαό της.  
Το #ΑΡΚΕΤΑ στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε το #ΑΡΚΕΤΑ.  
Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.  
Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στα όποια μνημονιακά μέτρα.  
Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στην μνημονιακή υποτέλεια στο σύνολό της.  
Για να πει #ΑΡΚΕΤΑ στις αιτίες που έφεραν την Ελλάδα υπό την μνημονιακή μπότα”.  
Παρόμοια αγωνιστικά καλέσματα απευθύνουν πολυάριθμες πρωτοβουλίες, όπως η #stopttip (δημιουργήθηκε ως πλατφόρμα δράσεων εναντίον της ολέθριας διατλαντικής συμφωνίας ΗΠΑ- Ε.Ε.), η #NuitDeboutGreece, η #GlobalDebout και η #15M. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες συγκλίνουν στην επιδίωξη να μείνει ο κόσμος στις πλατείες και να προχωρήσει σε ανοιχτές, λαϊκές συνελεύσεις, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, ως πρώτο βήμα για τη διεθνή κινητοποίηση του που έχει ήδη αναγγελθεί για την Κυριακή, 15 Μαίου, με πρωτοβουλία των Γάλλων ακτιβιστών που έχουν καταλάβει την “Πλατεία της Δημοκρατίας” στο Παρίσι και των Ισπανών, που παίρνουν τη σκυτάλη, επαναφέροντας στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις την ανατρεπτική ατμόσφαιρα του κινήματος των “Αγανακτισμένων”.
---000_arketaa πηγή: iskra.g