Σελίδες

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η ακτινογραφία του ΕΣΥ!

30.000, οι κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία.
13.500, η μείωση των εργαζομένων στην υγεία την τελευταία τριετία.
2.500, η μείωση των εργαζομένων το 2016 σε σχέση με το 2015.
1000, περίπου οι αποχωρήσεις έως τις 12 Μαϊου 2016.

1 Νοσηλεύτρια στη βάρδια, για 40 ασθενείς.

κ.τ.λ.  κ.τ.λ.

Αρκεί μόνο μια ματιά στην  "ακτινογραφία" του δημόσιου συστήματος υγείας, για να καταλάβει κανείς ότι η υποστελέχωση είναι η ωρολογιακή βόμβα (μαζί με την υποχρηματοδότηση) στα θεμέλια του εναπομείναντος ΕΣΥ.
Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι τέτοιες, που ούτε κατ` ελάχιστο δεν αφήνουν περιθώρια για να αντιστραφεί ουσιαστικά αυτή η πραγματικότητα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εργαζόμενους  αλλά και την κοινωνία, ότι εντός των μνημονίων, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά (υγεία-παιδεία κ.τ.λ.) οδεύουν τάχιστα πρός εξαφάνιση. Ο δρόμος για περαιτέρω συρίκνωση και κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και τμημάτων, είναι ορθάνοιχτος. 
Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας θα "αλώσουν" ακόμα περισσότερο τα Νοσοκομεία, συμπαρασύροντας πρός τον εργασιακό μεσαίωνα και την εντατικοποίηση ακόμα και τις μόνιμες σχέσεις εργασίας που ακόμα (και όσο) υπάρχουν.
Το μεγάλο κερδοσκοπικό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στην υγεία...τρίβει τα χέρια του.
Μοναδική ελπίδα αλλά και μονόδρομος για τους εργαζόμενους, είναι η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία στους χώρους δουλειάς πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση.
Η οργάνωση του αγώνα, η απόκρουση και το "μπλοκάρισμα" των αντεργατικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι προτεραιότητες καθοριστικής σημασίας που θα ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Η ανατροπή αυτών των πολιτικών περνάει μέσα από την καταδίκη όλων όσων εφάρμοσαν και εφαρμόζουν μνημόνια. Η υποκριτική "φιλολαϊκή" ρητορεία αυτών που εφάρμοσαν μνημόνια δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να βρίσκει "ευήκοα ώτα" ανάμεσα στους εργαζόμενους.
...Όλοι αυτοί ψήφισαν "με τα δυό χέρια" το 3ο μνημόνιο. Κανένας και καμμία συνάδελφος να μην πέσει στην παγίδα να τους "ξεπλύνει".