Σελίδες

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

«Υπάρχει κάτι μέσα σας που θα σας έκανε –επιτέλους– να πείτε ένα βροντερό ΟΧΙ;»

 
«Μην κάνετε πίσω, ψηφίστε όλα τα μέτρα»
Αγαπητοί βουλευτές-πρώην εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ,
Μην ακούτε τα συνδικάτα σας που σας εκλιπαρούν να καταψηφίσετε τα δημοσιονομικά μέτρα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τον κόφτη των ελπίδων μας.
Μη δειλιάσετε μπροστά στις κραυγές απόγνωσης των εργαζομένων αλλά και των ανέργων που δεν αντέχουν άλλο.
Μην πτοηθείτε από τις ειρωνείες για τις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που πρέπει να διαβάσετε σε 3 ημέρες για να τις ψηφίσετε.
Σηκώστε το χέρι σας ψηλά φωνάζοντας «Ναι σε όλα» και συμπληρώνοντας «Δεν θα τα τινάξω όλα στον αέρα για να έρθει η παλαιοΔεξιά».

Κατασκευάστε δικαιολογίες για τη στάση σας, ο μπαμπούλας της Δεξιάς είναι βολικός, λειτούργησε για δεκαετίες.
Επικαλεστείτε το αγωνιστικό παρελθόν σας, τότε που λέγατε περήφανα «Όχι» χωρίς δισταγμούς και δικαιολογίες και με συνέπειες χαραγμένες στην ψυχή σας και στην συλλογική μας μνήμη, τότε που χλευάζατε «το μικρότερο κακό», τότε που ζητούσατε να παραιτηθεί η πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει «ώριμη» εναλλακτική λύση. Άλλωστε πάντα οι εναλλακτικές λύσεις θα παραμένουν ανώριμες στα μάτια των «ρεαλιστών», λέγατε τότε.
Ψάξτε να βρείτε κάτι θετικό μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό θατσερικού νεοφιλελευθερισμού, ένα δημοσιονομικό δείκτη, βρε αδερφέ, θα είναι το αποκούμπι σας μέχρι το επόμενο πολυνομοσχέδιο, και το επόμενο, και το επόμενο…
Μόνο μια ερώτηση θέλουμε να σας κάνουμε, εμείς οι πρώην συνάδελφοί σας:
Υπάρχει κάτι το οποίο δεν θα ψηφίζατε, χωρίς να υπολογίσετε τις κυβερνητικές, πολιτικές και προσωπικές συνέπειες,;
Υπάρχει κάτι μέσα σας που θα σας έκανε –επιτέλους- να πείτε ένα βροντερό «Όχι»;

*Το κείμενο είναι Ανοιχτή επιστολή της Ομάδας Δράσης Καθηγητών Σχολείων Κυψέλης, Πατησίων, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πολυ-φοροληστρικό νομοσχέδιο – νομοσχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας και των πολιτών.
Πηγή: kinisigelme.wordpress.com
Αναδημοσίευση από: http://ergasianet.gr