Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πανυγιειονομική Απεργία στις 8 Ιούνη.

  Κυβέρνηση και τρόικα διαλύουν το ΕΣΥ, στις 8 Ιούνη Απεργούμε και διεκδικούμε: 

 Λεφτά για την υγεία, μόνιμες και μαζικές προσλήψεις στα Νοσοκομεία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, υλοποιεί βήμα-βήμα τα σχέδια και τις απαιτήσεις των τοκογλύφων- δανειστών.

     Το 3ο μνημόνιο, που σύσσωμο ψήφισε το μνημονιακό μπλοκ, αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε μνημόνιο διαρκείας. Ο περίφημος «κόφτης» θα ενεργοποιείται αυτόματα καταστρατηγώντας ακόμη και στοιχειώδης αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ενώ θα πετσοκόβει ό,τι απέμεινε από τα βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα (μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες κ.τ.λ.) ώστε να διασφαλίζονται τα χρήματα για την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές.

Η υποθήκευση και η εκχώρηση της περιουσίας του Ελληνικού δημοσίου στους τοκογλύφους δανειστές για 99 χρόνια(!) επισφραγίζει με τον ποιό προκλητικό τρόπο την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του "κουαρτέτου" και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία.
Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η μείωση των συντάξεων και η μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα, η αύξηση των εισφορών και τα νέα φορολογικά βάρη, εξανεμίζουν ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων.
Το δημόσιο σύστημα υγείας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω συρρίκνωση. Την ίδια ώρα οι υπουργοί υγείας επιδίδονται σε μία άνευ ορίων κούρσα επικοινωνιακής προπαγάνδας προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται σε ανάταση. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τραγικά  την προκλητική τους  στάση. Καθημερινά έρχονται βροχή απ` όλη την Ελλάδα ειδήσεις αναστολής λειτουργίας, συρρικνώσεων και κλεισίματος τμημάτων κι εναλλάξ εφημέρευσης κλινικών νοσοκομείων με «μονά - ζυγά».
Όλες οι μονάδες υγείας "στενάζουν" και καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού. Παρ` ότι βρισκόμαστε στη μέση της χρονιάς, στα Νοσοκομεία έχει φτάσει μόνο το 15% περίπου του συνολικού ποσού από την ήδη ανεπαρκή χρηματοδότηση που προβλέπεται για το 2016.  Όσο για τις προσλήψεις, έχουν καταντήσει ανέκδοτο! Εξαγγέλλονται με πανηγυρικό τρόπο συνεχώς και αφειδώς από τους υπουργούς, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν την κοινωνία και να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι τα Νοσοκομεία "γεμίζουν" με εργαζόμενους. Το τοπίο όμως είναι τελείως διαφορετικό.
Από τις 4500 μόνιμες προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί  και που θα είχαν φτάσει στα Νοσοκομεία μέχρι το τέλος του 2015 σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έχουν προκηρυχθεί μόνο οι 985 θέσεις υγειονομικού προσωπικού κι από τους επιλεγέντες στις κατηγορίες ΥΕ, ΤΕ και ΠΕ έχουν φτάσει στα Νοσοκομεία ελάχιστοι ! Βέβαια αυτές οι προσλήψεις δεν είναι ούτε "σταγόνα στον ωκεανό" και δεν θα δώσουν ούτε το "φιλί της ζωής" στο δημόσιο σύστημα υγείας, αν πάρουμε υπ` όψιν ότι μόνο την τελευταία τριετία, η μείωση των εργαζομένων στην υγεία αγγίζει τις 13.500 αποχωρήσεις.
Η διεύρυνση και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (μπλοκάκια, πεντάμηνα, επικουρικοί, ατομικές συμβάσεις) συνθέτουν το τοπίο του νέου εργασιακού μεσαίωνα που ήδη βιώνουμε μέσα στα Νοσοκομεία και το οποίο η κυβέρνηση νομιμοποιεί, παγιώνει και διογκώνει.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μπροστά σ` αυτή την κατάσταση και στους εκβιασμούς του μνημονιακού καταστημένου (νέου και παλιού) ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», εμείς οι εργαζόμενοι επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν!
Στα πλαίσια αυτού του δρόμου, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά και μαχητικά στην πανυγειονομική απεργία στις 8 του Ιούνη. 
·  Για την υπεράσπιση της δημόσιας-δωρεάν υγείας για όλο το λαό.
·  Για να μην κλείσει καμιά μονάδα υγείας, καμία κλινική κανένα κέντρο υγείας.
·  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι υπάρχουσες δομές
·    Αύξηση της χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των Νοσοκομείων
·    Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
·   Αύξηση της αποζημίωσης των αμοιβών για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες
·  ‘Όχι στη νομιμοποίηση – διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία (μπλοκάκια , ατομικές συμβάσεις σε καθαριότητα κλπ). 
·  Επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις θέσεις.
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των Σωματείων που αναπτύχθηκαν και κορυφώνονται αυτή την περίοδο. Αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και των Σωματείων τους.
Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να ενθαρρύνει, να διευρύνει, να συντονίζει και να κλιμακώνει τις δράσεις των Σωματείων και σε συντονισμό με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, να συμβάλλει στη δημιουργία ενός μεγάλου και νικηφόρου μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας υγείας.
Για το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν, συνδέεται με την καταδίκη και την ανατροπή ολόκληρου του μνημονιακού μπλοκ.
Η οργάνωση του αγώνα, η απόκρουση και το "μπλοκάρισμα" των αντεργατικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι προτεραιότητες καθοριστικής σημασίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών .
Για μια άλλη πολιτική που θα βάζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, πάνω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των δανειστών.
Όλοι και όλες στην Απεργία και στις Απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Ιούνη 2016
                                                                      Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών