Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Με οργάνωση, συντονισμένους και επίμονους αγώνες μπορεί να γίνει της... Γαλλίας.

Μεγάλη, αγωνιστική και δυναμική η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Ο χαιρετισμός του ΜΕΤΑ Υγειονομικών.
meta-ygeionomikoi-080616Χαιρετίζουμε την σημερινή μαζική συγκέντρωση και τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των Σωματείων που αναπτύχθηκαν όλη αυτή την περίοδο.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στο Αλεξάνδρα, στον Ερυθρό, στο Σισμανόγλειο, στο ΕΚΑΒ, στο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Κρήτης.
Αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και των Σωματείων τους.

Αποδεικνύουν ότι «μαιμού» δεν είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά οι άφαντες προσλήψεις που διαρκώς υπόσχεται ο κ. Πολάκης και η κυβέρνηση του.

Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ πρέπει να ενθαρρύνουν, να διευρύνουν, να συντονίσουν και να κλιμακώσουν τις δράσεις των υγειονομικών και σε συντονισμό με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μεγάλου και νικηφόρου μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας υγείας.
Για το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν, συνδέεται με την καταδίκη και την ανατροπή ολόκληρου του μνημονιακού μπλοκ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων τους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Μας φοβούνται! Η επιμονή στην ψήφιση του νόμου για τα εργασιακά καταδεικνύει το μεγάλο φόβο και την ανασφάλεια που διακατέχει τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους, δείχνει ότι οι αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές βαδίζουν χέρι χέρι με τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τον ακρωτηριασμό της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ναι, μπορεί να γίνει της Γαλλίας πιάνοντας το νήμα ξανά μετά την μεγαλειώδη γενική απεργία σtις 4 Φλεβάρη και με την προϋπόθεση της οργάνωσης ενός αγώνα διαρκείας με απεργιακό συντονισμό και όχι με αποσπασματικές και συμβολικές κινητοποιήσεις όπως έγινε με την 48ωρη απεργίας-φάντασμα που η γραφειοκρατία των συνδικάτων έκανε δώρο στην κυβέρνηση.
meta-ygeionomikoi-080616b
Η σημερινή απεργία είναι ένα βήμα για να προετοιμαστούμε από τώρα για αυτόν τον αγώνα, για να μη περάσει ο νέος εργασιακός μεσαίωνας, για να τραβήξουμε την κλωστή που θα ξεκινήσει το «ξήλωμα» και της σημερινής νεομνημονιακής διακυβέρνησης, όπως έγινε και με τις προηγούμενες, για να ανοίξει μια νέα περίοδο αγώνων για την κατάργηση των μνημονίων, την επαναφορά και τη διεύρυνση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανέναν, γιατί τα δάνεια πάρθηκαν για να θησαυρίσει η αστική τάξη της χώρας μας.
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ και γι' αυτό δεν πρόκειται να συγχωρήσουμε αυτούς που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία .
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, γιατί και αυτοί που αποπληρώνουν αυτά τα δάνεια με το «αίμα» του λαού, για να συνεχίσουν να ζούνε «σαν πασάδες» οι πλούσιοι και το πολιτικό κατεστημένο - νέο και παλιό, θα το «πληρώσουν» με το ξέσπασμα της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.
Η οργάνωση του αγώνα, η απόκρουση και το "μπλοκάρισμα" των αντεργατικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι προτεραιότητες καθοριστικής σημασίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών .
Για μια άλλη πολιτική που θα βάζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, πάνω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των δανειστών.
Ναι, υπάρχει άλλος δρόμος!
- Η διαγραφή του χρέους και η παύση πληρωμών των θανατηφόρων δόσεων!
- Η φορολόγηση του κεφαλαίου, του πλούτου των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων που κάνουν πάρτυ κερδών με τα μνημόνια!
- Η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων!
- Οι αυξήσεις στους μισθούς, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες, το πρόγραμμα μαζικών δημόσιων επενδύσεων κατά της ανεργίας!
- Η ρήξη-έξοδος από το ευρώ και την ευρωζώνη για να μπορούν να γίνουν πράξη όλα αυτά απέναντι στους εκβιασμούς των μνημονιακών κυβερνήσεων, των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
meta-ygeionomikoi-080616c
Στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης δεν είμαστε μόνοι!
Σήμερα απεργούν μαζί μας οι δάσκαλοι, οι συγκοινωνίες, τα λιμάνια, η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας. Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά ο κόσμος της εργασίας! Με οργάνωση, συντονισμένους και επίμονους αγώνες μπορεί να γίνει της Γαλλίας, μπορούμε να νικήσουμε!
* Χαιρετισμός του Αντώνη Καραβά, μέλους του ΓΣ ΑΔΕΔΥ και της γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών, κατά την απεργιακή συγκέντρωση των ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, στις 8 Ιούνη, στο υπ. Υγείας.