Σελίδες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

14 μήνες κοροϊδεύουν, μόνο στα δελτία τύπου οι 2440 προσλήψεις στα Νοσοκομεία


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για ψευτεςΤα δελτία τύπου του Υπουργείου Υγείας που ακολουθούν, αποδεικνύουν ότι οι προσλήψεις που ανακοινώνονται όχι μόνο δεν φτάνουν στα Νοσοκομεία αλλά είναι «άφαντες» και μένουν απλώς εξαγγελίες στα χαρτιά.
Ποιό χαρακτηριστική περίπτωση, η εξαγγελία για 2400 θέσεις που το γαϊτανάκι των ανακοινώσεων ξεκινά από τον Ιούλη του 2015 ενώ μέχρι σήμερα για τις 1700 θέσεις από αυτές δεν έχει υπάρξει προκήρυξη από το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα τον Ιούλη του 2015 ο τότε υπουργός κ. Κουρουμπλής μιλά για επιτάχυνση των διαδικασιών. Ακολουθούν αλλά δύο δελτία τύπου του Υπουργείου τον Οκτώβρη του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 που μιλούν για «προώθηση» της δέσμης προσλήψεων με αποκορύφωμα τον Απρίλιο του 2016 που το Υπ. Υγείας μιλά για προκήρυξη μέχρι το τέλος του μήνα.
Δίνεται στα μέσα του 2016 η έγκριση για την προκήρυξη 700 περίπου θέσεων γιατρών από τα Νοσοκομεία που απαιτούν μια μακροχρόνια διαδικασία ενώ η προκήρυξη για τις υπόλιπες 1700 θέσεις που αφορούν το υπόλοιπο προσωπικό παραμένει για μια ακόμα φορά εξαγγελία.
Περνάει ο καιρός και τον Αύγουστο του 2016 το Υπουργείο ανακοινώνει με πολλούς πανηγυρισμούς την κατανομή των 1536 θέσεων στα Νοσοκομεία καθώς και 100 περίπου με ειδικά κριτήρια (αναπηρία κλπ).
Έτσι φτάνουμε λοιπόν στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2016 και ακόμα και για αυτές οι 1700 θέσεις δεν έχουν προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ.
Σωστά λοιπόν ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών μιλάμε για «άφαντες» προσλήψεις που όσοι τις αναζητούν θα τις βρουν μόνο στα δελτία τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Προς επιβεβαίωση των όσων λέμε παραθέτουμε τα σχετικά αποσπάσματα από τα δελτία του Υπ. Υγείας από τον Ιούλη του 2016 μέχρι σήμερα.
Αθήνα, 29 Ιουλίου 2015

Ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των δύο υπουργείων έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας με 2.500 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  Συγκεκριμένα, ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού, διασωστών του ΕΚΑΒ κ.ά.
Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2015
…..Το επόμενο διάστημα θα προωθηθεί και η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων οι οποίες θα αφορούν σε μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό)….
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2016
…Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται το πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, βήμα που θα συμπληρωθεί με τη 2η δέσμη των 2.440 προσλήψεων που ακολουθεί και αφορά μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό)….
Αθήνα, 12 Απριλίου 2016
….Ο κύκλος των 3.500 προσλήψεων μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, κλείνει στο αμέσως επόμενο διάστημα με την προκήρυξη 2.440 αντίστοιχων θέσεων. Αναλυτικότερα, από τις 690 θέσεις μόνιμων γιατρών, που προέβλεπαν οι αντίστοιχες ΠΥΣ,  έχει ήδη εγκριθεί η προκήρυξη 88 θέσεων για την 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.), ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες 602. Άμεσα θα προκηρυχθούν 100 νέες θέσεις μόνιμων διασωστών του ΕΚΑΒ και έως το τέλος του μήνα θα προκηρυχθούν 1.700 νέες θέσεις μόνιμου λοιπού προσωπικού….
Αθήνα, 11 Αυγούστου 2016
…. Έχουν ήδη σταλεί στον ΑΣΕΠ 1536 νέες θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Από αυτές όσες είχαν προκηρυχθεί στις 4κ και 5κ θα καλυφθούν από τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων προκηρύξεων, ενώ οι υπόλοιπες θα προκηρυχθούν. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιφέρειας, ενώ έχει δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στην στελέχωση δομών Ψυχικής Υγείας (όπως φαίνεται στους πίνακες κατανομής), για την οποία θα κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο το Σεπτέμβρη…
πηγή:http://ygeionomikoi.gr