Σελίδες

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Υγεία για λίγους, υγειονομική φτώχεια για πολλούς

Επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, εξαπέλυσε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που ο κ. Γεωργιάδης εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, ο ελληνικός λαός «γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι αυτό σημαίνει λιγότερες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεγαλύτερη οικονομική του επιβάρυνση». «Με λίγα λόγια Υγεία για λίγους, υγειονομική φτώχεια για τους πολλούς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στις δηλώσεις του επικεφαλής της Task Force, Χ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι τα εύσημά του προς τον υπουργό «για τα κατορθώματά του» αποτελούν «εγγύηση» για τη συνέχεια που επιφυλάσσεται.
Όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών, καταργείται ουσιαστικά ο δημόσιος χαρακτήρας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συρρικνώνονται τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ με καταργήσεις- συγχωνεύσεις και οι ασφαλισμένοι θα χάσουν μια σειρά από δωρεάν παροχές όπως ιατρική περίθαλψη, συνταγογράφηση, εργαστηριακές εξετάσεις, εμβολιασμούς κ.ά
«Το μοντέλο που προωθούν ευνοεί προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και θα οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι λειτουργοί της Υγείας θα υποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά, ενώ οι ασθενείς θα βάζουν «όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη την ώρα της ανάγκης».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι θα περιοριστούν σε ένα βασικό ή στοιχειώδες πακέτο παροχών στη λογική του «health voucher» και οι πολίτες θα αναγκάζονται να προσφύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, με «καταστροφική» επιβάρυνση, ένα παραμένουν χωρίς επαρκή περίθαλψη.

ΠΗΓΗ:apnet.gr