Σελίδες

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η πορεία για τον Αλέξη στην κηδεία της Σάρας

Αν και αναμενόταν η ειρηνική πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην Ξηροκρήνη για την κηδεία της 13χρονης Σάρας. 






Με έντονη την παρουσία των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε απολύτως ειρηνικά στη Θεσσαλονίκη η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές, μαθητές και φοιτητές στην πλειονότητά τους, ξεκίνησαν από την Καμάρα και διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Εκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι η πορεία δεν κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά κατευθύνθηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ξηροκρήνη για την κηδεία της 13χρονης Σάρας, που έχασε τη ζωή της την Κυριακή το βράδυ από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.
Λόγω της πορείας, το κέντρο της Θεσσαλονίκης από το πρωί παρέμεινε ουσιαστικά αποκλεισμένο. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στην Τσιμισκή, την Ερμού, την Αλεξάνδρου Σβώλου και άλλους κεντρικούς δρόμους, με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται για τον σχεδιασμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Τροχαία.
Ν.Φωτ.
ΠΗΓΗ: efsyn.gr