Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σάββατο 16 Ιανουαρίου: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ομόνοια!

Όταν ακούμε "ασφαλιστικό", το μυαλό μας πηγαίνει στην σύνταξή μας και την περίθαλψή μας. Όμως, όταν μιλάμε για Κοινωνική Ασφάλιση, δεν εννοούμε μόνο τις συντάξεις, αλλά όλα τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους αγώνες και θυσίες.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων από τον περασμένο αιώνα και δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους ή τους ηλικιωμένους. Αφορά όλους και όλες.
 Αφορά τα δικαιώματα που έχουν άμεση σχέση με την συνολική προστασία των εργαζομένων όχι μόνο για όσο χρόνο δουλεύουν αλλά και για όσο χρόνο είναι ανίκανοι προς εργασία (είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ατυχήματος ή ασθενείας), ακόμη δε και για όσο χρόνο δεν μπορούν να βρουν δουλειά.
Η δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση δεν παζαρεύεται και δεν μπαίνει στον μνημονιακό προκρούστη των τοκογλύφων-δανειστών.
Να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα! 


Μας παίρνουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Όλοι στο δρόμο του αγώνα.

Δείτε το κάλεσμα του ΜΕΤΑ και τα συλλαλητήρια σε άλλες πόλεις


ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ
meta-panw603Το ΜΕΤΑ συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλους όσοι τις εφαρμόζουν. Παλεύει για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Καλεί όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να δώσουν το δυναμικό τους «παρών» στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς και κοινωνικά κινήματα, κατά της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» στις:
  • Σάββατο 16 Γενάρη, σε Αθήνα (πλ. Ομονοίας, ώρα 12μ.) και Ηράκλειο Κρήτης (πλ. Ελευθερίας, ώρα 12μ.).
  • Σάββατο 30 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη.
Καλεί επίσης όλες τις συνδικαλιστικές και συνταξιουχικές οργανώσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους άνεργους και τη νεολαία να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο, παλλαϊκό μέτωπο για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, με σύνθημα:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις αφορούν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Μέσα από αυτή, ολοκληρώνεται η μετατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού από δημόσιος, κοινωνικός, αναδιανεμητικός και αλληλέγγυος, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα. Ταυτόχρονα, διευρύνονται οι ταξικές ανισότητες, αφού «ανοίγει» το δρόμο προς την ιδιωτική ασφάλιση για όλους όσοι… έχουν και μπορούν.
Επιπλέον ισοπεδώνονται πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του κεφαλαίου, το οποίο θα συνεχίζει να φοροδιαφεύγει και να εισφοροδιαφεύγει ενισχύοντας παράλληλα τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία.
Όλες & όλοι στους δρόμους
για να ανατρέψουμε – σταματήσουμε
την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Δε θα τους αφήσουμε να το περάσουν.
ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1 – ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ & ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ