Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Δεν τον...χωράει ο τόπος!

Αποδοκιμάζεται και φυγαδεύεται κακήν κακώς...ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
  «εσύ τα ψήφισες αυτά» φωνάζουν οι εργαζόμενοι.
panagopoulos4-apodokimasia Η «μητέρα των μαχών» η μάχη κατά του νομοσχεδίου που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, παίρνει -μέρα με τη μέρα- μαζικά και παλαϊκά χαρακτηριστικά.
Το μέτωπο του αγώνα διευρύνεται με τη συμμετοχή των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των  ελεύθερων επαγγελματιών κ.τ.λ.
Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες γίνονται όλο και πιό μαζικές και δυναμικές καθώς ο μνημονιακός οδοστρωτήρας δεν εξοντώνει μόνο τους μισθωτούς αλλά θίγει ευρύτατα κοινωνικά στρώματα.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κος Παναγόπουλος, επιχειρεί τώρα να φορέσει τη μάσκα του "αντιμνημονιακού" και να εμφανιστεί σαν αλληλέγγυος και συμπαραστάτης των διαδηλωτών!  Παντός καιρού...εν`ολίγοις.
Όμως, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν ξεχνούν:

  • την αφωνία του όλα τα μνημονιακά χρόνια στην καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων
  •  δεν έχουν ξεχάσει το ΝΑΙ του στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου 
  • τις εν κρυπτώ συνεννοήσεις με τον ΣΕΒ 
  •  τη συνάντησή του με τη Μέρκελ 
  •  την ουσιαστική στήριξή του στις μνημονιακές πολιτικές
Πρόκειται για τον πρόεδρο που θα περάσει στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος ως ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη καταστροφή εργασιακών δικαιωμάτων. Από την στιγμή που προέκυψε το πρώτο μνημόνιο με τα ακραία αντεργατικά μέτρα, πιεσμένη και από την κοινωνική οργή, η ΓΣΕΕ υποχρεώθηκε να πάρει αποφάσεις για κάποιες κινητοποιήσεις, τις οποίες απλώς διαχειρίστηκε, χωρίς να τις εντάξει σε μία συνολική στρατηγική σύγκρουσης, ρήξης και διεκδίκησης. «Γραμμή ρεαλισμού» την ονόμασε ο Γ. Παναγόπουλος, αλλά εξελίχθηκε σύντομα σε γραμμή υποχώρησης.
 Ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του τον ρόλο του προνομιακού συνομιλητή της τρόικας, της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, του ΣΕΒ και της Μέρκελ, ενώ ήταν απών όταν τον καλούσαν εργαζόμενοι που πλήττονταν, θαμπώνοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα της ΓΣΕΕ και τον βαθμό αξιοπιστίας της.
 Είχε κάνει και δήλωση, μάλιστα, με την οποία υποστήριζε ότι παρά τη διαφωνία του με το μνημόνιο, δεν πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση!
Στις 24 Σεπτεμβρίου 2010, σε άλλες δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θεωρώντας το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός και προτείνοντας να σταματήσουν τις απεργίες, δήλωνε: «Έχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ' όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, που προβλέπονται στο Μνημόνιο, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις». 
 Τον Δεκέμβριο του 2010,  αποκαλύφθηκε η μυστική συνάντηση του με εκπροσώπους του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών οργανώσεων (ο ίδιος αρχικά το αρνούνταν).
 Στην εξόρμησή του ως... αντιμνημονιακός και με τη συνοδεία καμερών, βρέθηκε στη συγκέντρωση των επιστημόνων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, στα Προπύλαια, που διαδήλωναν κατά του νέου ασφαλιστικού στις 21-1-2016.
Αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους, που του πέταξαν κέρματα και καφέ, την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από την πορεία και να κατευθυνθεί προς την Κοραή.
Οι συγκεντρωμένοι του φώναζαν πως «εσύ τα ψήφισες αυτά», με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να τον ρωτήσουν «γιατί τόση μεγάλη απόσταση από την εργατική τάξη, κ. Παναγόπουλε;». Ουσιαστική απάντηση δεν πήραν.
                                                        *πληροφορίες από:   http://ergasianet.gr
                                                                                       http://monopressgr.wordpress.com 
 Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.
Φωτογραφία, βίντεο από newsbeast.gr 






youtube-meta-video