Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δεν θα περάσει!

Συνεχίζονται οι παλλαϊκές – πανεργατικές κινητοποιήσεις κατά της διάλυσης της κοινωνικής Ασφάλισης.
asfalistiko-ksesikomos-laikosΠέμπτη 21 Γενάρη
Στο «δελτίο» των απεργιακών δράσεων της Πέμπτης 21ης Γενάρη, περιλαμβάνονται  δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της νέας ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης».
Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλες και όλους να δώσουν δυναμικό «παρών» στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, που θα πραγματοποιήσουν στη μία το μεσημέρι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ (έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας από 12-2μμ. και 2-4μμ.), καθώς και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα πραγματοποιήσει και μηχανοκίνητη πορεία, με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη (επίσης έχει προκηρύξει στάση εργασίας από 11πμ. μέχρι τέλος της πρωινής βάρδιας). Κάλεσμα για τον αποκλεισμό τού υπουργείου έχει απευθύνει προς τα μέλη της και η ΠΕΣΕΚ.
Στις 11 και μισή το πρωί, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικοί, επαγγελματικοί φορείς, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες πραγματοποιούν μεγάλο αντιασφαλιστικό συλλαλητήριο. Θα συμμετάσχουν και άλλοι επιστημονικοί φορείς, πέραν των μηχανικών, όπως γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, φυσικοθεραπευτές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, κτηνίατροι κτλ. Στο συλλαλητήριο, μετέχει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να μετέχουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Δημοσίου, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11πμ. μέχρι το τέλος του ωραρίου. Επίσης, στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, έχουν προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών.
Στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πύλη Ε3, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι σιδηροδρομικοί αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό αλλά και στην αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ και τη μη υπογραφή ΣΣΕ επαναλαμβάνουν, όπως και την Τετάρτη 20/1, τις στάσεις εργασίας, από τις 05:00-08:00, από τις 13:00-16:00 και από τις 21:00-12:00, .
Τέλος, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους και στήνουν μπλόκα στο κόμβο της Νίκαιας, όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα 18/1.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και η ενημέρωση  από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους συνεχίζονται, με αποκορύφωμα τη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ  κατά του «απασφαλιστικού» της κυβέρνησης.

πληροφορίες από: http://ergasianet.gr