Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Συγκέντωση-κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών από τα Σωματεία των Νοσοκομείων της Αττικής.

Τρίτη 26-1-2016 ώρα 12 μ.  Νίκης 5 Σύνταγμα.
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για καταληψη υπουργειου οικονομικων Σε συγκέντρωση-κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών προχωρούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων της Αττικής, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι ύστερα από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ. (Δείτε εδώ.)
Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων αλλά και άλλων φορέων, ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση.
Το μέτωπο κατά του ασφαλιστικού διευρύνεται συνεχώς παίρνοντας παλλαϊκά και μαχητικά χαρακτηριστικά.
Τα σωματεία των Νοσοκομείων και όλοι οι υγειονομικοί καλούνται να ενισχύσουν τις δράσεις και να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της συμμαχίας του υγειονομικού κινήματος με την κοινωνία η οποία πλήττεται από το νομοσχέδιο-λαιμητόμο.
 Όλοι οι υγειονομικοί που  έχουν ρεπό ή άδεια την Τρίτη 26-1-2016, καλούνται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση-αποκλεισμό του Υπουργείου οικονομικών.
Η Απεργία στις 4 του Φλεβάρη πρέπει να βρεί στο δρόμο χιλιάδες υγειονομικούς. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες κ.τ.λ. να απαιτήσουμε να αποσυρθεί ο νόμος για το ασφαλιστικό.

Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε, κατακτήθηκε με αγώνες και βασίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών.

Nα μην επιτρέψουμε να μας ρίξουν στο καιάδα των μνημονίων, με "συντάξεις"-επιδόματα φτώχειας, χωρίς αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
Η μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, του δικαιώματος στην σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές, τού δικαιώματος στην δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία κ.τ.λ. μπορεί να είναι νικηφόρα.
Απαραίτητη όμως πρϋπόθεση είναι η ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές και η χάραξη ενός άλλου δρόμου που θα δίνει προοπτική στους εργαζόμενους, στη νέα γενιά και στο λαό.
  Αυτός ο δρόμος περιλαμβάνει απαραίτητα:
•     την ακύρωση των μνημονίων,
•     την άμεση παύση πληρωμών στο χρέος και τη  διαγραφή τού μεγαλύτερου μέρους του,
•     την ανακεφαλαιοποίηση και αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης (άτοκες καταθέσεις, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, κούρεμα PSI+)

•     την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος του λαού και κατά συνέπεια την αντιμετώπιση της ανεργίας,

•     την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών,
•     την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας,
•     τον δραστικό περιορισμό των ελαστικών μορφών εργασίας προς όφελος της πλήρους και σταθερής,

•     την εφαρμογή, χωρίς μειώσεις, της κρατικής συμμετοχής στην τριμερή χρηματοδότηση της ασφάλισης.