Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Όταν δύο νεοφιλελεύθεροι μαλώνουν σε «ξένο αχυρώνα»...

meimarakis-mitsotakis-603Ψήφισε και με τα δύο χέρια τα μνημόνια, συνέβαλε με τη στάση του ως Πρόεδρος της Βουλής στην εγκαθίδρυση των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας, είπε «ναι» στις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και τώρα, προκειμένου να κερδίσει «ψηφαλάκια» και την προεδρία της ΝΔ κάνει πως... δεν καταλαβαίνει το νόημα των «μεταρρυθμίσεων» και των απολύσεων!!!

 
Ο λόγος για τον υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ και πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στη «Real news» και ερωτηθείς για τις απολύσεις των καθαριστριών επί υπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αναρωτιέται -εκ των υστέρων- εάν «υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μόνο οι απολύσεις είναι μεταρρύθμιση;» Ακολούθως, υποστηρίζει ότι για να βγούμε από την κρίση είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, προσθέτει όμως: «...οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ένα εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, να υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».
«Κατά την άποψή μου δεν είναι μεταρρύθμιση η υλοποίηση πολιτικών που αφενός αποδεικνύονται στην πράξη αναποτελεσματικές και αφετέρου δεν εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του κράτους, αλλά απλώς επιβάλλονται για να εκπληρωθούν κάποιοι αριθμητικοί στόχοι. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων της Αυτοδιοίκησης και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων. Ή γιατί αποτελεί αυτοτελή μεταρρύθμιση η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων».
Ποτέ δεν το κατάλαβε, αλλά ωστόσο είπε «ναι» στις απολύσεις τους και στα μνημόνια, που απαίτησαν και επέβαλαν οι δανειστές. Δεν είπε «όχι». Και ο -δήθεν και κατόπιν εορτής- ενδοιασμός του για τις απολύσεις, προκειμένου να «χτυπήσει» τον αντίπαλό του που υπηρετεί μέχρι κεραίας τις μνημονιακές, βάρβαρες πολιτικές, δεν αποτελεί παρά εμπαιγμό και μικροπολιτική ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Άλλωστε, και ο ίδιος το κάνει. Είπε «ναι» στο μνημόνιο 1, στο μνημόνιο 3 και στο μνημόνιο 3. Είπε «ναι» και στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015...