Σελίδες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αλυσίδα 2.500 παιδιών γύρω από την Ακρόπολη

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
Με σύνθημα «αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα», 2.500 παιδιά, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την Ακρόπολη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού. Παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγούδησαν για το νόημα της ημέρας, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και της δημιουργικής συνύπαρξης των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στη συνέχεια, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αντώνη Ρέμο και τη Μελίνα Ασλανίδου, και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. 
 
 
 
Παράλληλα, έγιναν δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο», υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, enet.gr